У Пакистані вбито другу людину в Аль-Каїді

Поділитися
Влада США повідомляє, що авіаудар, здійснений на північному сході Пакистану, ліквідував другу людину в ієрархії «Аль-Каїди» Абу Яхья аль-Лібі і завдав «значної шкоди терористичному угрупованню».

Ударом з американського безпілотного літального апарату в Пакистані знищений один з ватажків «Аль-Каїди» Абу Яхья аль-Лібі. Після знищення 2 травня 2011 року Усами бен Ладена, аль-Лібі став другою людиною в ієрархії міжнародної терористичної організації.

Абу Яхья аль-Лібі відповідав в «Аль-Каїді» за координацію всіх дій у пакистанській зоні племен на кордоні з Афганістаном. За інформацію про аль-Лібі держдепартамент США обіцяв нагороду в 1 мільйон доларів.

Окрім аль-Лібі під час спецоперації з усунення одного з ватажків «Аль-Каїди», що проводиться американськими спецслужбами, було знищено ще 5 бойовиків.

Тим часом пакистанські ЗМІ повідомили про загибель не менше 16 людей у провінції Північний Вазірістан.

41-річний лівієць Абу Яхья аль-Лібі став відомий широкій публіці після своєї втечі 10 липня 2005 з американської військової в'язниці на авіабазі Баграм під Кабулом. У в'язниці лівієць перебував 3 роки після арешту в Пакистані. В останні роки він став «душею» підпільного терористичного руху, як бойовик, що володіє харизмою. Абу Яхья не лише продемонстрував відвагу на полі бою, але після закінчення медресе у Мавританії уславився знавцем ісламу і здобув визнання за вірші та поеми, що прославляють «справу бен Ладена».

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що військові США знищили «точним ударом з повітря» Сахр ат-Таїфі, якого вважали другою особою афганської Аль-Каїди. Операція була проведена тільки після того, як американські військовослужбовці переконалися, що поряд з терористами немає мирного населення. !zn

Читайте також:

США знищили в Афганістані другу «особу» місцевої «Аль-Каїди»

В Ємені ліквідований один з найбільш розшукуваних терористів світу

Бін Ладена здала Аль-Каїда в надії отримати нагороду за його голову

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі