У ПР запропонували підняти ціни на мобільний зв'язок на 7%

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Член парламентського комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Олег Царьов (Партія регіонів) зареєстрував у п'ятницю законопроект N9577, що пропонує розширити список платників збору на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Окрім збору до Пенсійного фонду (ПФУ) у розмірі 7,5%, який зараз платять споживачі за надані їм послуги, ще 7% планується стягувати з самих операторів мобільного зв'язку.

"Цей платіж допоможе скоротити дефіцит Пенсійного фонду", - заявив він газеті «КоммерсантЪ-Украина», не уточнивши економічного ефекту для бюджету ПФУ від збільшення податкового навантаження.

Інший депутат від Партії регіонів, заступник голови парламентського комітету з питань транспорту і зв'язку Юрій Мороко вважає, що скорочувати дефіцит Пенсійного фонду потрібно, але не за рахунок телекомунікаційної галузі, яка протягом 5-10 років знижувала тарифи на мобільні послуги. "Ставлення до ініціативи негативне. Навіть існуючі 7,5% сприймаються як одіозні, адже понад 10 років тому вони вводилися як податок на розкіш, і при цьому продовжують діяти", - вважає він.

Прийняття нового закону, за оцінкою учасників ринку, призведе до зростання тарифів, оскільки податкове навантаження на споживачів буде збільшено вдвічі.

"Це прихований податок на абонентів. Ми будемо змушені підвищити тарифи, оскільки бізнес не може бути збитковим. У нас під час кризи і так знизилася рентабельність - зараз вона не більше 10%", - зазначив директор з корпоративного управління і контролю "МТС- Україна" Олег Проживальський.

За даними Державної служби статистики, у січні-жовтні 2011 року за діючою ставкою у 7,5% Пенсійний фонд отримав 2 млрд грн.

Представники компаній іронізують, що збільшувати податкове навантаження можна аж до закриття бізнесу. Чергова спроба підвищення відрахувань особливо актуальна на тлі створення Фонду універсальних послуг, в який оператори повинні будуть перераховувати 3% від вартості своїх послуг.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі