У Раду внесено законопроект про заборону продажу в кіосках алкоголю та цигарок

Поділитися
© ikar-kch.ru
Депутати від опозиції запропонували обмежити продаж алкоголю і цигарок. Вони наполягають, що більшість українців проти продажу спиртних напоїв та пива у так званих МАФах. Автори ініціативи не сумніваються, що парламент їх підтримає.

Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Микола Томенко та народний депутат Олександр Бригинець запропонували парламенту заборонити продаж пива, алкогольних напоїв і тютюнових виробів у кіосках.

Як повідомили у прес-службі Томенка, депутати зареєстрували відповідний законопроект про внесення змін до статті 15-3 Закону «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів».

За словами Томенка, соціологічні дослідження показують, що більшість українців проти продажу спиртних напоїв та пива у так званих МАФах. Зокрема, за заборону продажу цих товарів у кіосках, за даними одного із соціологічних досліджень, висловилися 74% киян. Депутат зауважив, що ця проблема вже довгий час дискутується у суспільстві.

Свого часу Київрада навіть прийняла відповідне рішення, яке було опротестовано прокуратурою виходячи з того, що воно не передбачено чинним законодавством.

«Сьогодні у нас існує дві проблеми. Перша полягає в тому, що у так званих МАФах продаються спиртні напої підліткам, що неможливо зробити у великих магазинах. Друга проблема - це той факт, що МАФи перетворилися, як говорять прості люди, на своєрідні «гадючники», де вечорами і в нічний час збирається соціально неблагонадійний контингент і влаштовує гулянки, які заважають відпочивати людям», - зауважив Томенко.

Виходячи з цього, він висловив переконання, що відповідний законопроект буде прийнятий найближчим часом. !zn

Читайте також:

Антитютюновий закон в дії: в кафе прибрали попільнички, клієнти йдуть геть


Кабмін підвищив ціни на весь міцний алкоголь

Податкова відзвітувала про «чистки» на тіньовому ринку спирту і тютюну

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі