У Росії пропонують ввести загальноросійський дрес-код

Поділитися
У Росії пропонують ввести загальноросійський дрес-код. Відповідна пропозиція міститься у відповіді протоірея Всеволода Чапліна на звернення до патріарха Кирила з приводу жіночого дрес-коду.

"Непогано, що зараз компанії, вищі навчальні заклади, школи вводять у себе дрес-коди. Добре було б і загальноросійський дрес-код придумати (на стрип-бари та публічні будинки, так тому й бути, можна його не поширювати). Думаю, доживемо ми і до тих часів, коли з пристойного місця непристойно одягнену особу або того самого типу в треніках будуть виводити. Ну, або люди, які поважають себе, у такому місці відкланяються та й підуть собі. Думаєте - утопія? Та ні, скоро доведеться звикати", - вважає Чаплін.

Автори петиції патріарху серед іншого процитували нещодавні слова отця Всеволода про жінок, які він виголосив на "круглому столі" по міжетнічним відносинам: "Якщо вона носить міні-спідницю, вона може спровокувати не тільки кавказця, а й росіянина. Якщо вона при цьому п'яна, вона тим більше спровокує. Якщо вона при цьому сама активно викликає людей на контакт, а потім дивується, що цей контакт закінчується з
ґвалтуванням, вона тим більше не права".

Як наголошується у зверненні, священик спробував "підмінити суспільну дискусію з проблеми насильства над жінками на обговорення їхнього зовнішнього вигляду".

У свою чергу Чаплін висловив здивування стосовно того, що автори петиції вирішили, ніби він виправдовує з
ґвалтування та непристойні домагання.

"І в думках того не було. Нема таким діям виправдання. А ось проблема, між іншим, залишається. Не стільки для мене - скоріше для тих, хто плутає вулицю зі стриптизом (ну, або знову почне плутати, як тільки зима закінчиться)" , - підкреслив Чаплін.

За матеріалами Бі-бі-сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі