У РПЦ запропонували перевірити роботи Леніна на екстремізм

Поділитися
© i-g-t.org
Скандальний протоієрей Всеволод Чаплін запропонував перевірити роботи Леніна на екстремізм. Комуністи відповіли «неблагонадійною» цитатою з Пушкіна.

Глава синодального відділу Московського патріархату із взаємин церкви і суспільства, протоієрей Всеволод Чаплін заявив, що роботи Володимира Леніна та інших більшовиків необхідно перевірити на наявність у них екстремізму.

Після експертизи, сказав він, усім матеріалам потрібно буде дати юридичну, моральну і політичну оцінку.

Всеволод Чаплін згадав про праці Леніна в контексті сучасних ліворадикальних рухів, заявивши, що роботи більшовиків широко використовуються ними.

«Сьогодні потрібно серйозно обговорити питання, чи є екстремістськими матеріалами роботи Леніна, Троцького та інших лідерів більшовиків. Як сьогодні потрібно ставитися до їх відтворення і до тих, хто сьогодні продовжує використовувати найбільш радикальні елементи цих текстів для конструювання політичної практики і пропаганди», - сказав Чаплін на прес-конференції.

Крім того, глава синодального відділу Московського патріархату із взаємин церкви і суспільства порівняв ідеології нацизму та більшовизму.

«У нас засуджена пропаганда нацизму, тому що ми знаємо, що його практика, ідеологія, політичні конструкції були пов'язані зі знищенням великої кількості безвинних людей. Праці основоположників більшовизму містять в собі виправдання масових репресій, а іноді прямі заклики до «червоного терору», - сказав він.

Комуніст Сергій Обухов, що обіймає пост заступника голови комітету Держдуми в справах громадських об'єднань і релігійних організацій, у відповідь запропонував перевірити на предмет наявності ознак екстремізму також праці російських письменників.

«Можна продовжити тему і піти вглиб століть. Наприклад, проаналізувати політичні тексти ієрархів Смутного часу. Або розглянути на предмет екстремізму політичні твори відомих літераторів. Може й Пушкіна оголосимо екстремістом за такі ось його рядки: «Самовластительный Злодей! Тебя, твой трон я ненавижу, Твою погибель, смерть детей С жестокой радостию вижу», - йдеться в заяві депутата.

Як повідомлялося, раніше Чаплін заявив, що «моральна справа, гідне поводження християнина - знищити якомога більше більшовиків, щоб відстояти речі, які для християнина є святими, і повалити більшовицьку владу». !zn

Читайте також:

У Севастополі з пам'ятника маленького Леніна зробили зайця


РПЦ: Моральна справа християнина - «знищити якомога більше більшовиків»

Патріарх Кирил: Православні не ходять на демонстрації, вони моляться в тиші монастирів


Московський патріарх Кирил наклав подвійну анафему на політиків і філософів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі