У Шанхаї побудують «Діснейленд» за 3,6 млрд доларів

Поділитися
© Художник С.Бойчук
У Шанхаї офіційно почалося будівництво парку розваг «Діснейленд» - шостого у всьому світі.

Угода між американською компанією Walt Disne і китайської Shendi Group було підписано в листопаді минулого року. Реалізація проекту покладена на представників китайської компанії. Завершитися будівництво має в 2015 році.

Капіталовкладення у будівництво необхідних об'єктів, благоустрій території та придбання обладнання вимагає суми в 3,6 млрд доларів.
Це найбільший з усіх спільних проектів у сфері індустрії послуг, реалізованих коли-небудь за більш ніж 30 років після початку проведення Китаєм політики реформ і відкритості, зазначає агентство «Сіньхуа».
«Це місце, де починаються мрії», - заявив журналістам сповнений впевненості в перспективах спільного проекту президент компанії Walt Disneу Роберт Айгер. Він не сумнівається, що через п'ять років на цій території площею 3,9 кв. км люди зможуть побачити палац Міккі Мауса - найвищий і найбільший серед усіх подібних споруд.
У 2005 році подібний парк розваг був відкритий у Гонконгу, але прибутку він поки не приносить.
Перший «Діснейленд» був відкритий в 1955 році в в місті Анахаймі (США, Каліфорнія). Існує також ще кілька парків розваг компанії Disney: Діснейуорлд у Флориді, Діснейленд в Японії - Токіо Діснейленд і «Парк Діснея на воді» Токіо Діснейсі (DisneySea), Діснейленд в Парижі (так званий Євро-Діснейленд).
За матеріалами: «Сіньхуа», euronews
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі