У школах Техаса запроваджують ідентифікаційні картки, щоб відслідковувати місцезнаходження учнів

Поділитися
© Newsru.com
У школах Техаса почалося запровадження нових ідентифікаційних карток, які дозволять відстежувати місцезнаходження учнів. Школярі будуть увесь час носити картки при собі, а в разі втрати їхнім батькам доведеться заплатити штраф. Учні стурбовані тим, що мікрочіпи будуть відслідковувати їхнє пересування не тільки під час перебування в школі, але й у вільний час.

У середніх школах Техаса почалося впровадження нових ідентифікаційних карток, які дозволять відстежувати місцезнаходження учнів, повідомляє SecurityLab з посиланням на Foxnews. В оновлені ідентифікаційні картки будуть вбудовані спеціальні мікрочіпи радіочастотної ідентифікації (RFID), що дозволяють стежити за місцезнаходженням власника картки.

Управління округу заявило, що мікросхеми RFID, які використовуються в картках, дозволять збільшити безпеку, надавши можливість визначати місце розташування учнів і підраховувати їх число на початок кожного шкільного дня, щоб уникнути зниження державного фінансування шкіл, яке у США залежить від їхньої відвідуваності.

За даними видання, школярі будуть увесь час носити картки при собі, а в разі втрати їхнім батькам буде загрожувати штраф.

Пробний запуск програми заплановано на жовтень, коли на використання нових карток будуть переведені 4,2 тис. учнів з 2 шкіл округу. На наступному етапі експерименту до програми підключаться вже 112 шкіл та майже 100 тис. учнів.

- У Бразилії в шкільну форму почали вшивати чіпи, щоб учні не прогулювали


Думки батьків школярів, яких торкнеться реформа, розділилися. Багато хто з них виступив проти подібної системи, назвавши нові ідентифікаційні картки "шпигунськими пристроями".

Самі учні стурбовані тим, що мікрочіпи будуть відслідковувати їхнє пересування не тільки під час перебування в школі, але й у вільний час, але насправді це не так - RFID-позначки зчитуються спеціальними приймачами, які навряд чи будуть встановлені за межами школи. Радіус дії звичайного RFID-приймача - до 5 метрів. !zn

Читайте також:

Київських дітей хочуть пускати в школу за картками

Одеська влада оснастила школи комп'ютерами китайської армії

Школяреві - атестат здоров'я

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі