У Сирії в сутичках між урядом і опозицією загинуло 55 людей

Поділитися
© JAMSTEC/IODP
У результаті сутичок між урядовими військовими та бійцями опозиції в Сирії сьогодні було вбито не менше 55 людей, повідомляють опозиційні сирійські координаційні комітети.

За даними активістів, 41 людина загинула в провінції Хомс, у центрі країни, семеро - у місті Дер'а, на півдні, п'ятеро - поблизу столиці Дамаск, і ще двоє - в Ідлібі, на півночі.

У ряді регіонів країни, у тому числі в околицях Дамаску тривають бої між прихильниками президента Сирії Башара Асада і солдатами, які перейшли на бік сил опозиції.

Координаційні комітети повідомили про розгортання сил, лояльних Б.Асаду, в місті Халебі, на північному заході країни.

Сутички між бійцями опозиції і урядовими військовими проходять поблизу аеропорта Дамаска, що має важливе стратегічне значення для обох сторін.

Урядові війська Сирії з успіхом продовжили наступальну операцію в околицях Дамаску в спробі повернути контроль над районами, захопленими раніше силами опозиції.

Не менше 2 тис. солдат сирійської армії почали наступ на захоплене повстанцями передмістя Дамаска 29 січня. За словами представників опозиції, в операції задіяні не менше 50 танків, а також бронемашини та інша важка техніка.

За останні п'ять днів у Сирії загинуло близько 250 осіб. За даними ООН, за 10 місяців жертвами конфлікту стали від 5 до 6 тис. людей. !zn

Читайте також:

МЗС просить українців залишити Сирію і Ірак

Генсек ООН закликав президента Сирії «зупинити вбивсто свого народу»

Країни Перської затоки виводять своїх спостерігачів з Сирії

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі