У США оголошено день жалоби: 20-річний хлопець розстріляв у школі 20 дітей, убив батька і матір

Поділитися
У США оголошено день жалоби: 20-річний хлопець розстріляв у школі 20 дітей, убив батька і матір
У своєму виступі Обама висловив співчуття рідним і близьким загиблих, а також закликав усі політичні сили США до спільної дії "для запобігання нових трагедій".

Президент США Барак Обама оголосив чотириденний траур у пам'ять про майже трьох десятків загиблих у результаті стрілянини в школі "Сенді Хук" в штаті Коннектикут.

Нагадаємо, що 20-річний Адам Ланза застрелив у школі, де працювала його мати, Ненсі Ланза, 20 дітей і 6 дорослих. У момент стрілянини вранці 14 грудня (16:30 за київським часом) в школі перебувало не менше 600 учнів. Раніше того ж дня вранці він також застрелив свого батька в штаті Нью-Джерсі.

Тіло самого Ланза було виявлено в будівлі школи. Чи вчинив він самогубство або ж був застрелений поліцією, зараз невідомо.

Мотиви злочинця з'ясовуються. За свідченнями очевидців, в школі прогриміло не менше 100 пострілів.

Білий дім повідомив про бесіду президента Барака Обами по телефону з губернатором Коннектикуту Деном Маллоу. Президент також обговорив трагедію з директором Федерального бюро розслідувань Робертом Маллер, проте подробиці цих переговорів пресі не повідомляються.

Нагадаємо, незабаром після трагічної події Обама звернувся до співвітчизників з промовою: "Загиблим було від п'яти до десяти років ... Я сам батько, і мені важко знати про це ... Ми повинні зробити все, щоб покінчити зі стріляниною в школах". Під час виступу американський лідер не зміг стримати сліз.

У своєму виступі Обама висловив співчуття рідним і близьким загиблих, а також закликав усі політичні сили США до спільної дії "для запобігання нових трагедій". Однак у відкриту про можливе обмеження права на носіння зброї президент не повідомив, передає Associated Press.

Інцидент в школі "Сенді Хук" - вже не перший цього року випадок стрілянини в громадському місці. У вівторок невідомий відкрив вогонь по відвідувачам торгового центру в Портленді, штат Орегон. У результаті цього інциденту загинуло дві людини, одна отримала поранення. !zn

Читайте також:

У США чоловік у камуфляжі розстріляв відвідувачів торгового центру: троє загиблих

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі