У США судять двох українців за торгівлю людьми

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У США почався судовий процес над українцями, що заманювали співвітчизників на рабську працю в Америку.

Братів Омеляна та Степана Боцвинюків почали судити в понеділок, 19 вересня, у Філадельфії, штат Пенсильванія. Їх звинувачують в тому, що з 2000 по 2007 рік вони незаконно ввезли у США близько 30 молодих людей з обіцянкою влаштувати їх на хорошу роботу, а потім відібрали у них документи з метою експлуатації.

За словами американського прокурора, своїм жертвам Боцвинюки обіцяли 500 доларів платні на місяць, натомість давали трохи їжі та грошей за 16 годин роботи прибиральником у магазинах та офісах. Влада США розцінює такий злочин як рекет.

За словами асистента прокурора, українців, які намагались утекти від непосильної роботи, били, ґвалтували, а також погрожували помститись родичам в Україні.

Натомість адвокати Боцвинюків звинувачують свідків у маніпулюванні свідченнями з метою отримати американську візу.

Ще трьом братам родини Боцвинюк – Михайлу, Дмитру та Ярославу – пред’явили звинувачення у причетності до злочину, але не в суді США.

Главою злочинної групи слідство вважає 51-річного брата Омеляна. Його заарештували у Берліні за ордером Інтерполу. Степана Боцвинюка затримали у Філадельфії.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі