У суді розпочався розгляд справи «дніпропетровських терористів»

Поділитися
Індустріальний суд Дніпропетровська почав попередній розгляд кримінальної справи щодо квітневих терактів, в результаті яких постраждала 31 людина.

Попереднє слухання у справі про квітневі теракти у Дніпропетровську почалося в Індустріальному районному суді міста. Судове засідання проходить у закритому режимі.

Принцип гласності на стадії попереднього слухання не діє. Про розгляд справи по суті журналістів попередять додатково.

Чотири вибухи прогриміли в громадських місцях у центрі Дніпропетровська 27 квітня цього року. В результаті НП постраждала 31 людина, зокрема 10 дітей. 1 червня стало відомо про затримання чотирьох підозрюваних - Віктора Сукачова, Віталія Федоряка, Льва Просвірніна і Дмитра Реви.

У тому ж місяці кримінальну справу було об'єднано в одне провадження з іншими кримінальними справами за фактом вибухів у Харкові 13 жовтня, Запоріжжя 21 жовтня і Дніпропетровську 16 листопада 2011 року.

Як повідомлялося, 27 квітня вдень у Дніпропетровську протягом години сталося чотири вибухи, постраждала 31 людина (в тому числі 10 підлітків), 26 з них були госпіталізовані. В даний час у лікарні залишається одна постраждала.

Слідчі СБУ розслідують кримінальну справу, порушену прокуратурою за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Всі вибухові пристрої були закладені в бетонні урни.

31 травня керівництво МВС і Генпрокуратури заявило про те, що затримано двоє підозрюваних, які нібито вимагали 4,5 млн дол, в іншому випадку обіцяли продовжити вчинення вибухів.

1 червня стало відомо, що затримано чотирьох осіб. Всі вони за рішенням суду арештовані для проведення розслідування.

Як пізніше з'ясувалося, один з них - старший викладач кафедри політології Дніпропетровського національного університету Віктор Сукачов, другий - асистент цієї ж кафедри Віталій Федоряк
. !zn

Читайте також:

«Дніпропетровські підривники» здійснили теракт через образу на державу

Один з обвинувачених у дніпропетровських терактах оголосив голодування

В СБУ розповіли, як зв'язали всі теракти в одну справу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі