У трагедії на Кубані влада звинуватила самих потерпілих: У людей притупилася пильність

Поділитися
© "Вести"
Влада Кримського району вважає, що люди повинні були в першу чергу рятувати себе самі, а вже тільки потім сподіватися на державу.

Влада Кримського району Краснодарського краю РФ, де в результаті повені загинуло понад 170 людей, заявила, що громадяни самі винні в своїй загибелі - люди повинні були в першу чергу рятувати себе самі, а вже тільки потім сподіватися на державу.

Про це заявив керівник відділу цивільної оборони та надзвичайних ситуацій Кримського району Денис Пронін.

Прогноз усі знали, яка складається ситуація - бачили, може, і не всі, але хто хотів - знав, каже він. «Моя думка - у людей притупилася пильність. Адже, за федеральним законом, вони повинні не тільки сподіватися на нас, а й рятувати себе і інших. Плюс швидкоплинність подій ... Тому всі докладені зусилля щодо оповіщення виявилися марними»

- Система оповіщення про повінь на Кубані не спрацювала належним чином, - МНС

Крім того, за словами Проніна, 75% населення Кримська живуть у небезпечних зонах, де ось уже півстоліття заборонено будувати житлові будинки. «Але коли в нас і кого зупиняли заборони?» - констатує він. Глава відділу ГО і НС стверджує, що люди зводять будинки самовільно, а потім ставлять перед фактом. При цьому жодного офіційного дозволу за останні півтора роки підписано не було, і з боку населення постійно надходили скарги, що дозволи не видають.

Пронін каже, що про лихо, яке насувається, в адміністрації знали з ранку, але фактична погода була сонячною та безвітряною і не віщувала катастрофи, тому людей оповістили по телебаченню біжучим рядком.

Відзначимо, що в літній день, коли практично нікого не було вдома, попередження, втім, мало хто міг побачити. А сирен, SMS-повідомлень, радіоповідомлень і подворових обходів, які також передбачені законом у разі природних катаклізмів, не було. Сирени, які чує весь Кримськ, були включені лише о 22:30, коли від стихії вже практично не можна було врятуватися. !zn

Читайте також:

Спуск води з водосховища технологічно ніяк не міг бути причиною повені на Кубані, - Росгідромет


Гідрометцентр: Україні не загрожує НС, подібна до тієї, що сталася на Кубані


Західні ЗМІ: На Кубані влада пожертвувала людьми, рятуючи нафту

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі