У турецькій в'язниці оголосили голодування семеро українських моряків

Поділитися
© nkag.org.ua
Сім українських моряків естонського суховантажу «Немо», який вже рік стоїть під арештом у Мармуровому морі (Туреччина), знаходяться у в'язниці в турецькому місті Дерінже і оголосили голодування.

За інформацією Валерія Бабакова, родича капітана суховантажу «Немо» - запорожця Олександра Тимошенка, «екіпаж суховантажу «Немо» - семеро українців - просять допомоги у держави, оскільки перебувають у турецькій в'язниці, і з 4 січня оголосили голодування».

За його словами,
"естонський суховантаж "Немо" з сімома українцями на борту, що ходив під прапором Антіґуа і Барбуди, вже рік стоїть у Мармуровому морі (Туреччина), позаяк судно було заарештовано місцевою владою ще 11 січня 2011 року за борги судновласника-банкрута. Суховантаж було передано за кредити боржника "Сведбанку-Естонія", проте тоді екіпаж відмовився залишати "Немо" без зарплати".

За даними Бабакова, він підтримує постійний телефонний і скайп-зв'язок з капітаном суховантажу Олександром Тимошенком, і намагається привернути увагу представників ЗМІ до проблеми. Він додав, що "раніше через профспілку моряків капітан намагався самостійно вирішити питання із зарплатою екіпажу".

У серпні через низку українських ЗМІ Україна дізналася про те, що морякам суховантажу "Немо" потрібна допомога (було проведено прес-конференцію по скайпу з капітаном Тимошенком), "проте спроби українського консульства допомогти українським морякам повернутися на Батьківщину не увінчалися успіхом".

В.Бабаков зазначив, що не облишає спроб допомогти своєму родичу - капітану Олександру Тимошенку і його екіпажу, направивши звернення директорові Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Андрію Олефірову. У ньому наголошується, що "зі слів капітана, на судні давно закінчилися паливо і продукти. 28 грудня 2011 року консули, після неодноразових прохань екіпажу, все-таки забрали моряків із судна і розмістили у турецькій поліції - чекати дозволу на виїзд".

"Незважаючи на те, що дозвіл з Анкари було отримано 2 січня, зі слів капітана я зрозумів, що українському екіпажу заважає виїхати на Батьківщину начальник порту, в якому стоїть судно. У віце-консула не виходить переконати портове начальство (вони пишуть у порт листи, на які ніхто не реагує). З 4 січня 2012-го екіпаж (хлопці за цей рік схудли на 15-20 кг) оголосили голодування" - йдеться у зверненні Бабакова.

Родич капітана суховантажу "Немо" звернувся з проханням до керівництва Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України допомогти українським морякам, які "перебувають на межі".

Також Валерій Бабаков заявив, що український екіпаж суховантажу остаточно втратив надію отримати зарплату, "оскільки відбувся довгоочікуваний аукціон з продажу судна, на якому мали виручити гроші на погашення боргів кредиторам і зарплату екіпажу. Однак покупця на судно не знайшлося".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі