Матчі Євро-2012 будуть охороняти вертольоти і винищувачі

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
В Україні матчі Євро-2012 будуть охороняти чотири винищувачі.

Під час проведення ігор Євро-2012 як на аеродромах, так і в повітряному просторі України постійно чергуватимуть до чотирьох винищувачів і двох вертольотів. Про це повідомив начальник оперативного управління - заступник начальника штабу Командування Повітряних Сил ЗСУ генерал-майор Віктор Гамора.

«Сьогодні українська сторона має намір продовжити консультації з польською робочою групою щодо внесення змін до Угоди між оборонними відомствами двох країн, які стосуються обміну інформацією про повітряну ситуацію та виконання польотів українськими та польськими військовими повітряними суднами у повітряному просторі обох держав», - сказав він.

За його словами у березні - квітні цього року в рамках роботи з підготовки до Євро-2012 планується провести спільні навчання даних сил і засобів протиповітряної оборони Збройних Сил України та Війська Польського.

Гамора зазначив, що в ході цих навчань будуть відпрацьовуватися порядок взаємосповіщення про повітряну ситуацію, питання взаємодії та застосування чергових сил з припинення порушень правил використання повітряного простору та можливого здійснення терористичного акту з повітря.

У квітні планується провести відразу два двосторонні - українсько-білоруське та українсько-російське - командно-штабні тренування з органами військового управління та черговими силами з протиповітряної оборони.

Він зазначив, що на травень заплановано проведення комплексу тренувань з підрозділами Збройних Сил України, які залучаються до виконання завдань Євро-2012 із застосуванням сил та засобів суб'єктів боротьби з тероризмом. !zn

Читайте також:

Уболівальникам дешевше літати на матчі Євро-2012, ніж жити в Україні

Польські стадіони Євро-2012 не відповідають вимогам УЄФА

До Євро-2012 в аеропортах Європи будуть продавати гривні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі