В Україні новонароджених називають Шехерезадами, Калинами та Принцами

Поділитися
© Gonzalo Merat, flickr.com
В Україні в 2011 році новонароджених називали Березами, Попелюшками і Принцами. В Укрдержреєстрі відзначають, що обмежень щодо вибору імені немає.

В Україні новонародженим дітям все частіше дають рідкісні імена. Про це повідомила начальник відділу правової допомоги Департаменту у справах цивільного стану громадян Укрдержреєстру Олена Завгородня.

За її словами, у 2011 році, як і в попередні декілька років, найпоширенішими іменами для хлопчиків були Денис, Дмитро, Максим, Артем, Богдан, Назар, Данило і Роман.

Також популярними вже декілька років є жіночі імена Анастасія, Дарина, Аліна, Ангеліна, Софія, Христина і Марія.

Він зазначила, що у 2011 році українці також називали дітей деякими рідко вживаними іменами, такими як: Яромир, Радомир, Злат, Платон, Нестор, Климентій, Серафим, Аристарх, Спартак, Христофор, Майкл, Леонардо да Вінчі, Алітрохан, Принц тощо.

Серед рідко уживаних жіночих імен у 2011 році були зареєстровані Глафіра, Соломія, Асія, Жасмін, Алсу, Мадонна, Ауріка, Тіна, Каміла, Йордана, Роза, Принцеса, Золушка, Береза, Радість, Шехерезада, Грація, Росіяна, Квітка і Калина.

У той же час Завгородня відзначила, що єдиним обмеженням при реєстрації є тільки вимога давати дитині не більше двох імен. Все інше залежить тільки від бажання батьків. При цьому якщо вони не можуть прийти до згоди у виборі імені, у цю справу втручаються органи опіки, які оберуть для дитини кращий варіант імені.

Найпопулярнішими іменами в Україні у 2010 році були Олександр, Анастасія та Софія. !zn

Читайте також:

Британські вчені склали десятку найбільш каверзних дитячих питань

Допомогу при народженні дітей у 2011 році отримали 227 тис. сімей, - Янукович

В Україні 8,08 млн дітей, з них - 98 тис. сиріт

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі