В Україні стартувала вступна кампанія

Поділитися
У Міносвіти очікують, що вступників буде набагато більше, ніж у минулому році - не менше 400 тисяч абітурієнтів (у 2011-му було 290 тис., оскільки було мало випускників).

Вступна кампанія 2012 року до вищих навчальних закладів України розпочалася 2 липня і триватиме до 31 липня.

В нинішньому році були внесені деякі зміни до державних умов прийому до вітчизняних вишів, тому нагадаємо деякі з них. Так, прийом документів від осіб, які будуть складати вступні іспити до вишів, закінчиться 20 липня, а вступні іспити будуть проводитися з 21 по 31 липня. Прийом заяв від абітурієнтів, які мають проходити творчі конкурси (журналісти, актори, режисери, художні напрямки) буде здійснюватися протягом 16 днів, - з 2 по 17 липня, а самі творчі конкурси, які будуть проводитися у кілька сесій - з 10 до 31 липня.

Рейтингові списки у всіх вишах повинні бути оприлюднені не пізніше 12-ї години 1 серпня, а зарахування до вишу на денну форму навчання за державним замовленням - до 11 серпня, відповідно за контрактом - до 25 серпня. Встановлено 3 етапи зарахування після оприлюднення рейтингових списків: перша хвиля - 4 дні на подачу документів, 2-3 хвиля - по 3 дні.

Новими умовами також встановлено, що для отримання освіти на рівні бакалавра допускаються до участі в конкурсному відборі ті вступники, які подають сертифікати зовнішнього оцінювання з балами не нижче 124 з непрофільних предметів і не менше 140 - з профільного.

Вступники можуть подавати документи як особисто, так і в електронній формі до 5 вищих навчальних закладів і на 3 спеціальності в кожному з них (максимум 15 спеціальностей). Однак, цього року приймальні комісії зобов'язані фіксувати факт подання кожної заяви в паперовому вигляді в Єдиній державній електронній базі з питань освіти (ЄДЕБПО).

Раніше міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник запевнив, що з керівниками вишів, які будуть порушувати державні умови прийому до вищих навчальних закладів, будуть розриватися контракти. !zn

Читати також:

Найбільше абітурієнтів зареєструвалися на тест з української мови - 324 тис.

Кабмін удвічі збільшив замовлення на фахівців авіаційної та аерокосмічної техніки

Математична освіта в Україні занепадає: тільки 12% дев'ятикласників добре знають математику

Україна відзвітувала перед ЄС: У вишах поширені хабарництво, блат і сексуальні послуги

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі