В Україну прийде холодне повітря з Арктики

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У найближчу добу на території України пошириться арктичне холодне повітря; погоду визначатиме поле підвищеного тиску, лише схід залишиться в зоні впливу атмосферного фронту.

У п'ятницю, 14 грудня, у східних областях України очікується сніг, уночі місцями сильний, заметіль; на решті території без істотних опадів. На дорогах ожеледиця, повідомляє Укргідрометцентр.

Вітер північно-західний з переходом на південно-східний, 5-12 м/с, у східних областях місцями пориви 15-20 м/с.

Температура у південних та східних областях вночі -3-9°, вдень 0-6° морозу, у Криму вночі 0-5 морозу, вдень 0-5° тепла. На решті території вночі -7-12°, у західних, Житомирській, Вінницькій областях -11-16°, на Прикарпатті до -21°, вдень -4-9°.

У Києві - без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний з переходом на південно-східний, 5-12 м/с Температура вночі -9-11°, вдень -4-6°.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії в Києві 14 грудня найвища температура була -9,8 у 1950 році, найнижча -23,4 у 1921 році.

У суботу, 15 грудня, - без істотних опадів, лише вночі на сході невеликий сніг, вдень у західних областях помірний сніг та мокрий сніг, на Закарпатті з дощем. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-східний, 7-12 м/с, у західних областях пориви 17-22 м/с.

Температура у східних областях протягом доби -8-14, у південних, Закарпатській, Львівській та Івано-Франківській областях вночі -4-9°, вдень від -4° до +2° (в Криму вночі 0-5° морозу, вдень 1-6° тепла); на решті території вночі -8-13°, вдень -2-8°.

У Києві-без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-східний, 7-12 м/с. Температура вночі -9-11°, вдень -4-6°. !zn

Читайте також:

Гідрометцентр попередив про погіршення погоди

До кінця тижня Україну буде засипати снігом

Таких сильних снігопадів у Києві не було останні 130 років

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі