В Україні безробіття втричі вище за офіційні дані

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Міжнародна організація праці оцінює кількість безробітних в Україні в 1,7 млн осіб, тоді як у Державному центрі зайнятості офіційно зареєстровані лише півмільйона. Розбіжність у цифрах викликана різницею у методології розрахунків.

Міжнародна організація праці оцінює кількість безробітних в Україні в 1,7 млн осіб. Про б це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства соціальної політики.

«За даними МСП, рівень безробіття в Україні становить 1,7 млн осіб. Він знизився за останній рік з 8,1% до 7,9% працездатного населення», - йдеться у повідомленні.

При цьому Мінсоцполітики зазначає, що різниця цих даних з даними Державної служби статистики викликана різницею у методології їх розрахунку: МСП, що має представництво в Україні, самостійно розраховує рівень безробіття за національними статистичними даними, але на основі власної методології, при цьому, згідно з методологією МСП, незайнятими особами вважаються всі особи працездатного віку (від 15 до 70 років), які не мають роботи.

Міністерство підкреслює, в Україні громадяни 15-16 років навчаються в середніх школах, у віці 16-22 роки - у коледжах і вищих навчальних закладах, жінки у віці від 55 до 70 років, а чоловіки з 60 до 70 років є пенсіонерами і переважно не працюють, хоча за методологією МСП їхній вік вважається працездатним.

При цьому відомство спростовує інформацію, що з'явилася у ЗМІ про те, що в Україні налічується 5 млн безробітних.

«Офіційно зареєстрованих у Державному центрі зайнятості 506 тис. осіб. Подібна некоректна інформація (про наявність 5 млн безробітних) поширюється не вперше і, на наш погляд, породжена нерозумінням низкою експертів різниці між поняттями «безробітних» і «незайнятих» осіб», - йдеться у повідомленні.

Мінсоцполітики нагадує, що безробітними в Україні вважаються всі особи, що звернулися у Держслужбу зайнятості і знаходяться на обліку як безробітні.

Міністерство зазначає, що дані щодо безробіття в Україні і за методологією українського Держстату, і за методологією МСП регулярно публікуються на урядових сайтах і ніколи не приховувалися.

Відомство повідомляє, що станом на кінець квітня в Україні налічувалося 20,3 млн працюючих осіб, 0,5 млн безробітних і 13,7 млн пенсіонерів, з яких 1,8 млн працюючих пенсіонерів.

У квітні офіційний рівень безробіття знизився на 0,2 процентного пункту до 1,7%. !zn

Читайте також:

Азаров: 5 млн українців працюють нелегально

У Києві безробітних залучать до роботи на Євро-2012


Азаров радить підприємствам підвищувати зарплати своїм працівникам

Розподіл держзамовлення у вузах не відповідає реальному стану ринку праці

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі