В Україні відбувається «омолодження» злочинності неповнолітніх

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© luxkharkov.com.ua
Факти, статистика і дослідження в галузі кримінології наочно показують, що підліткова злочинність в Україні активно прогресує.

Аналіз ситуації також дає право цілком точно сказати, що відбувається «омолодження» злочинності неповнолітніх: значно зросла кримінальна активність 14-15-річних підлітків. За даними статистики, 16-17-річними здійснюється до 62% всіх злочинів. З часів останніх років СРСР і до нашого часу злочинність «помолодшала» у середньому на два-три роки.

Згідно зі статистичними даними, сьогодні кожна п'ята дитина, що порушила закон, заради грошей здійснює крадіжку і збуває крадене.

При цьому, як показує практика, прямої залежності між тим, чи законослухняна дитина, і соціальним статусом її сім'ї, фактично немає. Неповнолітніми злочинцями стають як діти з неблагополучних сімей, так і вихідці із зовні абсолютно благополучних, повних сімей.

За даними МВС, у 2010 році кількість злочинів, скоєних неповнолітніми, зросла на 22,3% у порівнянні з 2009 роком. Як зазначив заступник начальника Департаменту кримінальної міліції у справах дітей МВС України Віктор Суранович, статистичні дані за 2010 рік у цілому свідчать про скорочення кількості таких видів злочинів, скоєних дітьми, як умисне вбивство - на 3,8%, зґвалтування - на 51,1% , грабіж - на 40,8%, розбій - на 34,1%, вимагання - на 22,4%, хуліганство - на 39,4%. Віктор Суранович пояснив, що загальна кількість злочинів підвищилася в основному за рахунок збільшення числа крадіжок із 3403 (2009 рік) до 7056 (2010 рік).

Детальніше читайте у свіжому випуску «Дзеркала тижня. Україна» у статті Іллі Іванова «Рання злочинність».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі