У Вітебську до будинку страченого за теракт Ковальова приносять квіти

Поділитися
© radiostar.com.ua
Після розстрілу засуджених за теракт у мінському метро білоруси приносять квіти до будинку, де жив один зі страчених. Міліція затримує людей, що прийшли поспівчувати.

Знайомі розстріляного за співучасть у теракті в мінському метрополітені Владислава Ковальова несуть квіти до будинку, де він жив у Вітебську, повідомив агентству «РИА Новости» очевидець.

«З учорашнього дня ті, хто знав Влада, і просто люди, що співчувають йому, несуть до будинку квіти і залишають їх біля під'їзду», - розповів співрозмовник агентства.

За його словами, більшість з тих, хто приносить квіти, сумніваються в справедливості вироку і висловлюють невдоволення швидкою стратою.

Очевидець розповів, що міліція затримала кілька людей, які принесли квіти. Кількох затримали і в Мінську, де люди несли квіти до місця теракту на станції метро «Жовтнева». Квіти приносили в п'ятницю і суботу, коли стало відомо про страту засуджених за теракт. Проте квіти одразу ж кудись зникали.

Квіти в пам'ять про страчених за теракт біля посольства Білорусі в Москві

Рік тому після теракту вся площа біля входу на станцію метро була заповнена квітами та свічками в пам'ять про загиблих.

У суботу стало відомо, що приведені у виконання смертні вироки до громадян Білорусі Дмитра Коновалова та Владислава Ковальова, засуджених за тероризм, зокрема за вибух у мінському метро 11 квітня 2011 року. Тоді загинуло 15 людей, більше 300 отримали поранення, багато хто став інвалідами. На суді Коновалов визнав вину в скоєнні низки терактів, а Ковальов визнав вину в недонесенні про підготовлюваний вибух у метро, ​​але при цьому не визнав свою провину в приховуванні знаряддя вчинення злочину і в співучасті у вибуху в метро.

Ковальов подавав прохання про помилування, а Коновалов цього робити не став. Президент Олександр Лукашенко помилувати засуджених відмовився, незважаючи на заклики світових лідерів. !zn

Читайте також:

У Білорусі розстріляли обох засуджених за теракт у метро

У Білорусі розстріляли Ковальова, засудженого за теракт у метро

Лукашенко відмовився помилувати засуджених до розстрілу за вибух у метро

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі