В Японії евакуювали 4 тисячі людей через тайфун

Поділитися
© с сайта podrobnosti.ua
Більше 65 отримали травми різної тяжкості в результаті потужного тайфуну "Джелават", що пройшов у японській префектурі Окінава, знеструмлено більше 331 тисяч будинків. Інформації про жертви стихії поки немає. Більше 4 тисяч людей евакуйовано зі своїх будинків у результаті загрози їх затоплення.

Число постраждалих у результаті тайфуну «Делават» у Японії збільшилося до 65 осіб, знеструмлено більше 331 тис. будинків.

За інформацією Національного метеорологічного агентства Японії, тайфун «Джелават», що став 17-м у цьому сезоні на північному заході Тихого океану, знаходиться поруч з префектурою Кагосіма і рухається на північний схід зі швидкістю 30 км на годину.

Тиск у центрі тайфуну складає 935 гектопаскалів. Швидкість шквалистого вітру, що супроводжує циклон, досягає 45 метрів на секунду, з поривами до 65 метрів на секунду.

Станом на 17:00 за місцевим часом (11:00 за київським часом), в районі міста Наха була зафіксована максимальна швидкість вітру в 61,2 м на сек. Швидкість випадання опадів у районі тайфуну становить 55 мм на годину. Висота хвиль вже сягає близько 12 м.

У результаті тайфуну травми отримали вже 65 осіб. Інформації про жертви стихії поки не повідомляється. Більше 4 тисяч людей евакуйовано зі своїх будинків у результаті загрози їх затоплення.

Без електрики залишаються 331 тисяч 500 будинків, що становить приблизно 60% від загального числа будов на острові Окінава.

Всі вильоти з аеропорту Наха, заплановані на суботу, скасовано. Метеорологи попереджають про небезпеку зсувів через дощі, супутні тайфуни, а також про необхідність дотримуватися обережності через сильний поривчастий вітер.

Згідно з прогнозами Національного метеорологічного агентства, до неділі тайфун повинен досягти головного японського острова Хонсю. !zn

Читайте також:

У Китаї через тайфун евакуювали 700 тисяч людей (відео)

Токіо готується до найсильнішого за півстоліття урагану


Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі