В Японії жертвами урагану стали п'ятеро людей, більше 400 поранених

Поділитися
© dn.ua
У результаті сильного урагану, що обрушився напередодні на Японію, п'ятеро людей загинули, 440 отримали поранення різної тяжкості. Причиною загибелі і поранень людей стали повалені дерева та вивіски.

У Японії п'ять осіб стали жертвами ураганного вітру великої сили. Поранення отримали 440 осіб у 35 префектурах країни. Двоє - у вкрай важкому стані.

Сьогодні на одній з доріг у префектурі Міягі, на північному сході країни, була виявлена 28-річна дівчина, розчавлена деревом. Деякі жителі стали жертвами уламків будівель, зруйнованих потужними шквальними поривами вітру.

Зона ураганних вітрів перемістилася на північний схід Японії, де зберігається небезпечна ситуація. На острові Садо у Японському морі швидкість шквальних поривів вітру досягає 43,5 метрів на секунду.

Дорослу людину збиває з ніг швидкість вітру понад 25 метрів на секунду.

3 квітня через падіння напруги у мережі на годину зупинився насос, який подавав воду в басейн для охолодження відпрацьованих паливних стрижнів на зупиненій АЕС «Онагава» у префектурі Міягі. Зараз подачу енергії відновлено, ситуація знаходиться під контролем.

Як і раніше паралізовано рух на трьох лініях швидкісних залізниць, у тому числі через обрив ліній електропередачі. У той же час, у зоні Токіо рух транспорту відновлено.

На півночі і північному сході країни негода не стихла і сьогодні. Сила вітру в одному з міст префектури Міягі склала 42,2 метра на секунду. На Хоккайдо на мисі Соямісакі вона досягла 33,7 метра на секунду. На північному острові Японії, за прогнозами синоптиків, негода погіршиться до вечора. Висота хвилі на узбережжі Японського моря перевищує шість метрів.

Метеорологічне управління Японії не знімає попередження про небезпеку. Метеорологи вважають, що сила вітру у ці два дні співвідносна з тайфуном.

На Хоккайдо виникли перебої у роботі транспорту. Скасовано 80 потягів та 73 авіарейси.

Причиною сильного вітру на всій території Японії стала область низького тиску, яка 3-4 квітня просувається з півдня на північ.

Нагадаємо, 3 квітня практично на всю територію Японії обрушився ураган. !zn

Читайте також:

На Японію обрушився потужний ураган. Є загиблі (відео)

В Японії за два дні сталося 12 землетрусів

Збиток від землетрусу в Японії оцінили у 150 мільярдів доларів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі