Валенса заступився за Pussy Riot, розкритикувавши їх

Поділитися
© chrisputro.com
На думку Леха Валенси форма покарання у вигляді двох років ув'язнення не повинна застосовуватися до тих людей, які своїми словами борються за просування ідей суспільства, навіть якщо вони це роблять в бунтарській манері. Тим не менш, політик розкритикував учасниць Pussy Riot за те, що вони вибрали для акції протесту православний храм.

Колишній президент Польщі Лех Валенса відправив лист на адресу керівництва Росії, в якому закликав проявити милосердя до засуджених учасниць групи Pussy Riot, повідомило в п'ятницю агентство ЕФЕ.

"Ця форма покарання, що викликає почуття тривоги і що веде до ізоляції, не повинна застосовуватися до тих людей, які своїми словами борються за просування ідей суспільства, навіть якщо вони це роблять в бунтарській манері", - підкреслив він.
Тим не менш, польський політик і активіст піддав критиці учасниць Pussy Riot за те, що вони вибрали для акції протесту православний храм.
"Для політичної боротьби можна використовувати священні місця", - вважає Валенса.
У той же час він підкреслив, що дівчатам було винесено занадто жорсткий вирок.
Лауреат Нобелівської премії миру 1983 року за діяльність на підтримку прав робітників Валенса не очікує від російського керівництва відповіді на своє послання. Тим не менш, він висловив надію на те, що після прочитання листа в Москві повинні замислитися про долю учасниць групи.
За його словами, учасниці музичного колективу "мали право робити те, що зробили, однак вони це зробили в невідповідному місці".
Як повідомлялося, 17 серпня Хамовнічеський суд Москви засудив трьох учасниць панк-групи - Марію Альохіну, Катерину Самуцевіч і Надію Толоконникову - до двох років ув'язнення за лютневу акцію в храмі Христа Спасителя. Поліція оголосила в розшук ще двох учасниць акції. Захист учасниць панк-групи Pussy Riot подав касаційну скаргу на вирок.
Читайте також:
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі