Влада Китаю закрила Тибет для іноземних туристів

Поділитися
© Литовсько-руське військо перед битвою
Влада Китаю закрила Тибетський автономний регіон для відвідування іноземних туристів до кінця липня у зв'язку з 60-ю річницею підписання «Угоди про мирне звільнення Тибету», яку святкують у 2011 році.

Останній раз китайська влада закривала Тибет для відвідин іноземних туристів у березні 2011 року - напередодні третьої річниці антиурядових хвилювань у цьому районі.

Тибет було включено до складу Піднебесної у XIII столітті, проте в його історії були тривалі періоди незалежності. У 1951 році Пекін і Лхаса підписали «Угоду про мирне звільнення Тибету», відповідно до якої регіон увійшов до складу Китаю на правах автономного району. У 1959 році в Тибеті відбулося повстання, яке придушили. Уряд Тибету розпустили, а далай-лама XIV (Тензін Гьятсо) втік до Індії, де очолив уряд Тибету у вигнанні.

У березні 2008 року в Тибеті знову спалахнули заворушення, в організації яких влада КНР звинувачує далай-ламу. Вони почалися у Лхасі, а пізніше поширилися на інші райони компактного проживання тибетців у Китаї.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі