ВМС Євросоюзу вперше атакували бази сомалійських піратів на суші

Поділитися
© noviny.su
Ракетного удару було завдано авіацією, розміщеною на кораблях європейських ВМС, що несуть чергування в Аденській затоці. На узбережжі було знищено кілька човнів піратів.

Військово-морські сили Євросоюзу вперше завдали удару по сомалійським піратам на їхній же території. За деякими даними, на узбережжі були знищені кілька човнів піратів. Дозвіл на проведення наземних операцій проти сомалійських піратів було дано на засіданні глав МЗС країн-членів ЄС.

Ракетного удару було завдано авіацією, розміщеною на кораблях європейських ВМС, що несуть чергування в Аденській затоці. За словами командувача угрупуванням контр-адмірала Данкана Поттса, удар був точковим: ніхто з мирних жителів не постраждав.

Авіація якої країни завдала удару по узбережжю Сомалі, не повідомляється. Втім, 11 травня парламент ФРН дозволив ВМС країни застосовувати палубні вертольоти для нанесення ударів по піратським об'єктам на узбережжі Сомалі.

Глава дипломатичного відомства Євросоюзу Кетрін Ештон схвалила операцію ВМС ЄС проти піратів.

«Піратство продовжує негативно впливати на судноплавство в регіоні, загрожує мирній торгівлі, послаблює і підриває економіки сусідніх (з Сомалі) країн, несе додаткові витрати для світового судноплавства, а також персональні витрати на 200 моряків, які все ще знаходяться в полоні», - зазначила Ештон.

Відзначимо, що раніше сухопутні операції проти піратів не здійснювалися через побоювання, пов'язані з екіпажами захоплених мирних суден. На даний момент у заручниках у піратів знаходяться близько 300 осіб і 17 суден.

Тільки у 2011 році збиток від діяльності сомалійських піратів склав 7 мільярдів доларів.

Зазначимо, що Україна знаходиться на другому місці у світі після Філіппін за кількістю піратських нападів на судна з її громадянами. За останні три роки піратських нападів зазнали 42 судна, на яких знаходилися 192 українця. !zn

Читайте також:

Україна збільшує свою участь в операціях НАТО заради боротьби з піратством

Судно Enrico Ievoli з п'ятьма українськими моряками звільнено з піратського полону

Україна - на другому місці у світі за числом нападів піратів на її громадян

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі