Внутрішній туризм в Україні зріс на 7-10%

Поділитися
© erdely.ma
Збільшення кількості туристів пов'язане з введенням раннього бронювання місць на об'єктах відпочинку, що допомагає клієнтам заощадити, і проведенням фіналу Євро-2012.

Представники туристичного бізнесу відзначають зростання внутрішнього туризму на 7-10% станом на початок травня у порівнянні з аналогічним періодом 2011 року.

За словами представника Асоціації лідерів турбізнесу України Людмили Прус, збільшення кількості туристів пов'язане з введенням раннього бронювання місць на об'єктах відпочинку, що допомагає клієнтам заощадити, і проведенням фіналу Євро-2012. «Батьки хочуть відправити своїх дітей на оздоровлення до Криму, або ж самі відпочити в цей період у Криму чи Карпатах» - додала Прус.

Щодо цінової політики, нинішнім літом доба відпочинку на базах відпочинку у Карпатах буде коштувати від 100 грн на одну людину (зі сніданком); у Криму, починаючи від Великої Алушти, - від 240 грн (з дворазовим харчуванням), на південному узбережжі Криму - від 270 грн (з дворазовим харчуванням).

У Криму введуть 5-ти зіркову класифікацію пляжів

Лікувальні тури включають триразове харчування та оздоровлення: у санаторіях Трускавця - від 260 грн, Моршина - від 230 грн, Закарпаття - від 215 грн на добу.

Прус зазначила, що ціни на відпочинок у Карпатах залишилися на рівні минулого року, в Криму підвищилися на 3-5%.

За словами представників турбізнеса, ціни на путівки у дитячі табори «нового покоління» в цьому році складуть від 6,250 тис. грн до 10,9 тис. грн за 17 днів з 5-разовим харчуванням. У цю суму входить, зокрема, доставка дітей в табір, покращені умови проживання, розважальна й навчальна програми, зустрічі з зірками естради та спорту.

У той же час Прус зазначила, що цього року українські туристи почали більше цікавитися подієвим туризмом. «Вони хочуть відвідувати семінари, фестивалі - у Львові, в Кам'янець-Подільському. Винні тури по Одесі, по Криму користуються великою популярністю», - зазначила вона, додавши, що українців також більше почали цікавити велотури, пішохідні тури в гори і екологічний туризм.

Найбільшпопулярним туристичним регіоном в Україні на сьогоднішній день залишається Крим, серед інших країн найбільшою популярністю в українців користуються Таїланд, Об'єднані Арабські Емірати, Туреччина і Грузія. !zn

Читайте також:

Туристи назвали краще у світі місто 2012 року

Складено рейтинг Топ-100 кращих готелів в Україні

Після скасування візового режиму України з Ізраїлем потік туристів зріс у 2,5 рази

Євро-2012 збільшить потік туристів в Україну на 30-40%

В Криму з'явиться нове туристичне місто і два аеропорти

Крим заробив на туристах на 10 млрд менше, ніж очікував

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі