Набув чинності закон, що дозволяє охоронцям застосовувати спецзасоби та службових собак

Поділитися
© bodyguardsonline.com
Співробітники охорони отримали право застосовувати заходи фізичного впливу, спеціальні засоби і використовувати службових собак проти правопорушників. Відповідний закон набув чинності через кілька тижнів після резонансного розстрілу чотирьох охоронців в київському ТРЦ "Караван".

В Україні 18 жовтня набув чинності закон, що дозволяє персоналу охорони застосовувати заходи фізичного впливу, спеціальні засоби і використовувати службових собак проти правопорушників. Закон № 4616-VI "Про охоронну діяльність" був опублікований у виданні "Голос України".

Документ визначає повноваження суб'єктів охоронної діяльності, гарантії правового і соціального захисту персоналу охорони, права фізичних та юридичних осіб під час здійснення охоронної діяльності, порядок контролю, а також взаємодію суб'єктів охоронної діяльності з державними органами з галузі охорони правопорядку та боротьби із злочинністю.

Згідно зі статтею 12 закону, персонал охорони отримує право, крім застосування фізичного впливу, проводити відкриту відео-та фотозйомку подій як допоміжний засіб попередження протиправних дій з обов'язковим оприлюдненням на об'єкті, що охороняється, інформації про здійснення таких заходів.

- Правоохоронці заявили, що 99% інформації про «караванського стрільця» не відповідає дійсності

Також суб'єкти охоронної діяльності та правоохоронні органи можуть спільно організовувати взаємодію і надавати взаємодопомогу у діяльності, спрямованій на попередження, припинення і розкриття злочинів та забезпечення охорони громадського порядку. Крім того, закон регулює видачу ліцензій охоронним фірмам.

Відзначимо, закон набув чинності через кілька тижнів після резонансного розстрілу чотирьох охоронців в київському ТРЦ "Караван". Як повідомлялося, 26 вересня на вулиці. Луговій, 12 в Києві невідомий розстріляв чотирьох приватних охоронців, які намагалися його затримати, підозрюючи у крадіжці. Також варто відзначити, що на момент події, відповідно до законів України, охорона не мала права не тільки затримувати підозрюваних у крадіжках, але навіть проводити їхній огляд та складати відповідні акти.

На сьогоднішній день головним підозрюваним є уродженець Львівської області, що проживає в Києві, Ярослав Мазурок. !zn

Читайте також:

Вбивство у ТРЦ «Караван» могло бути «спектаклем» приватних охоронних фірм

Правоохоронці заявили, що 99% інформації про «караванського стрільця» не відповідає дійсності

Дружина Мазурка запевняє, що її чоловік не вбивав охоронців «Каравану» і закликає не вірити міліції

Адвокат дружини Мазурка запевнив, що експертизу ДНК неможливо зробити за кілька днів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі