Вибуху газу в центрі Одеси вдалося уникнути в останній момент

Поділитися
© maradonagoal.com
Загроза масштабного вибуху через витік газу була цілком реальною, визнають чиновники. Тим часом одесити незадоволені діями аварійних служб і МНС - евакуацію здійснювали незадовільно.

Аварія на газопроводі в центрі Одеси на Великій Арнаутській могла мати незворотні наслідки - аж до вибуху. Про це віце-губернатор Одеської області Валерій Матковський розповів виданню «Таймер».

«Ситуація склалася критична: ще трохи - і могли б бути непоправні наслідки», - зазначив чиновник. За його словами, загроза масштабного вибуху газу була цілком реальною і уникнути її вдалося буквально в останній момент.

Тим часом, місцеві мешканці досить скептично оцінюють дії аварійних служб та працівників МНС у момент аварії. За словами одеситів, евакуацію мешканців з будинків, розташованих безпосередньо біля місця прориву (будинки № 83-85 по Великій Арнаутській), здійснювали жахливо, поквартирний обхід не було зроблено. У багатьох квартирах до останнього перебували літні люди, які не могли залишити будинок самостійно: вийти з небезпечної зони їм допомагали сусіди.

- У центрі Одеси стався масштабний витік газу, проводиться евакуація (ФОТО)

Ще показовішим є те, що на будмайданчику, який розташовано буквально в 100 метрах від місця прориву, тривали будівельні роботи, зокрема і з використанням електроінструментів - і це в умовах високої концентрації природного газу в повітрі, коли кожна іскра могла призвести до трагедії.

Наразі загрози вибуху немає, місце прориву встановлено. Відновлено рух автотранспорту Великою Арнаутською, жителям евакуйованих будинків дозволили повернутися до квартир. Тим часом Олександрівський проспект поки ще перекритий.

/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE
sbf_ftx/instagram

*фото - dumskaya.net

За офіційною версією, причиною аварії могли стати роботи з прокладання електричного кабелю, внаслідок яких і було пошкоджено газову трубу середнього тиску. За інформацією Валерія Матковського, через події центр Одеси може залишитися без газу на добу-дві. !zn

Читайте також:

В Одесі вбили директора великої будівельної компанії

Із «Борисполя» евакуювали 5 тис. пасажирів через повідомлення про мінування

Міліція затримала винуватця масштабних пожеж у Херсонській області

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі