Яхта «Скорпіус» повернулася в Севастополь після плавання навколо Південного і Північного полюсів

Поділитися
© podparusom.net
В порт Севастополя яхту «Скорпіус» зустрічатимуть з оркестром і смаженим поросям. Російсько-український екіпаж за один рік встановив три світові рекорди біля Антарктиди і в Північному Льодовитому океані.

Яхта «Скорпіус» з російсько-українським екіпажем після річного плавання навколо Південного і Північного полюсів, прибула до Севастополя. Про це повідомив журналістам перший заступник голови Севастопольської міської держадміністрації Сергій Савенков.

«Яхта вже прибула на рейд Севастополя. Після проходження митного і прикордонного контролю, вона пришвартується біля причалу морського вокзалу, де її урочисто зустрічатимуть керівництво міста, командування Військово-морських сил України і Чорноморського флоту Російської Федерації», - сказав Савенков.

Він додав, що екіпаж яхти за старою флотською традицією Севастополь буде зустрічати зі смаженим поросям, оркестром і нагородами.

Яхта достроково завершила свій похід у зв'язку з тим, що виконала «програму максимум», встановивши всі заплановані рекорди. Також похід завершений саме зараз, у зв'язку з необхідністю підготовки до реалізації нового проекту.

Яхта «Скорпіус» з російсько-українським екіпажем у складі 8 осіб 18 вересня 2011 року вийшла в плавання з морського порту Сочі, а 25 вересня - з Севастополя.

Передбачалося, що експедиція займе 2,5 року.

За час походу «Скорпіус» встановив три рекорди: перший - за швидкістю кругосвітнього плавання навколо Арктики, другий - за дальністю заходження в північні широти вітрильного судна, і третій - два навколосвітніх плавання за один рік (навколо полюсів планети). Судно пройшло майже 42 тисячі морських миль, 4 океани (Атлантичний, Тихий, Індійський і Північний Льодовитий), 33 моря (з них 9 арктичних і 12 антарктичних) більше десятка проток планети.

Яхта неодноразово потрапляла у льодовий полон і щоразу справлялася з черговою позаштатною ситуацією власними силами, не подаючи сигнал про допомогу.

Читайте також:

Яхта «Скорпіус» з українсько-російським екіпажем побила світовий рекорд в Антарктиді

Яхта «Скорпіус», яка зникла в Антарктиді, вийшла на зв’язок

Український мотоцикліст об'їхав земну кулю за 307 днів

Кругосвітній марафон

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі