Янукович схвалив єдиний номер екстреної допомоги 112

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Згідно зі схваленим президентом законом, система "112" створюється для забезпечення відповідними профільними підрозділами невідкладних заходів із запобігання або ліквідації екстрених ситуацій.

Президент України Віктор Янукович підписав закон "Про систему екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112", повідомляє прес-служба голови держави.

"Відповідно до закону, зазначена система створюється для забезпечення відповідними профільними підрозділами невідкладних заходів із запобігання або ліквідації екстрених ситуацій. Закон передбачає створення у складі територіальних органів спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з питань цивільного захисту населення центрів екстреної допомоги за номером 112, оперативно-диспетчерських служб, підрозділів екстреної допомоги, які будуть працювати з використанням телекомунікаційних мереж, програмних, технічних та інших засобів", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Згідно з повідомленням, центри "112" забезпечуватимуть прийняття та обробку екстрених викликів, передачу інформації у диспетчерські служби, ведення звітності. У свою чергу, оперативно-диспетчерські служби органів державної влади та місцевого самоврядування будуть забезпечувати прийняття екстрених викликів та інформації від них, оперативну передачу інформації підрозділам екстреної допомоги, координацію дій цих підрозділів і цілодобове чергування.

Дзвінки на номер 112 будуть безкоштовними. Визначати порядок роботи системи екстреної допомоги, відповідно до закону, буде Кабінет міністрів, а порядок передачі екстрених викликів - центральний орган виконавчої влади у галузі зв'язку.

"Для забезпечення обробки екстрених викликів операторам центрів "112" надано право використовувати інформацію з баз даних операторів телекомунікацій. У разі абонентів фіксованого телефонного зв'язку - це номер, ПІБ, адреса, мобільних абонентів - номер та місцезнаходження на момент здійснення екстреного виклику", - відзначається у повідомленні.

Як повідомлялося, 13 березня парламент прийняв закон про створення системи екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112.

Закон вводить замість кількох номерів виклику служб екстреної допомоги, а саме 101, 102, 103 і 104, єдиний телефонний номер 112. На етапах введення номеру 112 він буде використовуватися паралельно з існуючими телефонними номерами виклику служб екстреної допомоги.

В середині березня 2012 року міністр надзвичайних ситуацій України Віктор Балога прогнозував введення в дію по всій території країни системи "112" до 2014-го року, але зазначив, що система буде введена у всіх містах, що приймають Євро-2012, вже до початку чемпіонату. За словами міністра, кінцева сума кошторису введення в дію цієї системи - 650 млн грн. !zn

Читайте також:

Єдиний номер екстреної допомоги 112 запрацює в Україні з червня

Балога попросив у Януковича 650 млн грн на телефонний номер 112

Балога готується «розгорнути систему» єдиного номера «112» з нового року і просить фінансування

Балога закликав Азарова відібрати у Колеснікова 450 млн

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі