Янукович отримав антипремію «Золотий Будяк»

Поділитися
Президент України Віктор Янукович отримав антипремію «Золотий Будяк 2011 року» за систематичне використання своїх повноважень для обмеження прав і свобод, і байдужість до масових порушень прав людини.

Правозахисники назвали переможцем всеукраїнської антипремії «Будяк року» президента України Віктора Януковича.

«Премія «Золотий будяк» в 2011 році за систематичне використання своїх повноважень для обмеження прав і свобод, і байдужість до масових порушень прав людини присуджена президенту України Віктору Януковичу. Диплом йому буде направлено від імені Української Гельсінської групи», - повідомила представник Центру інформації з прав людини Тетяна Печончик на прес-конференції в п'ятницю в Києві.

У прес-релізі Української Гельсінської групи зазначається, що, «президент контролює правоохоронні органи та прокуратуру, а також здійснює вирішальний вплив на суддів за допомогою Вищої ради юстиції (...)».

Правозахисники також ставлять в провину президенту порушення «сумнівних кримінальних справ проти опозиційних політиків, слухання яких відбувалося з численними порушеннями права на справедливий суд, а також численні справи проти громадських активістів».

Представник Української Гельсінської групи Марина Говорухіна зазначила, що диплом Януковичу буде направлено кур'єрською поштою, разом із самим будяком у спеціальній коробці.

Крім того, лауреатами антипремії «Будяк року» стали: прем'єр-міністр Микола Азаров, перший віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко, міністр фінансів Федір Ярошенко, заступник голови правління Пенсійного фонду Валентина Никитенко.

Також лауреатом на премію «Будяк року» названо Національний банк України, у зв'язку з тим, що своїми постановами, зокрема, про надання вичерпної інформації про людину, яка отримує кредит, а також про нові правила при валютно-обмінних операціях, створює умови «для формування незаконних баз даних».

Крім того, лауреатами премії поточного року названі: суддя районного суду Харкова Світлана Муратова, Окружний адміністративний суд Києва, заступник генерального прокурора України Михайло Гаврилюк.

Всеукраїнська антипремія правозахисників «Будяк року» вручається ушосте. Раніше її номінантами були екс-президент України Віктор Ющенко, екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі