Янукович поїхав на Афон за власні кошти

Поділитися
© gnozis.info
На горі Афон Янукович має намір помолитися за Україну та український народ. Всі витрати на поїздку він оплачує зі своїх коштів, що буде відображено в декларації про майно, доходи та витрати за 2012 рік.

Президент України Віктор Янукович 26-27 серпня відвідає Святу гору Афон у Греції з традиційною паломницькою поїздкою, повідомляє президентська прес-служба.

«Глава держави зустрінеться з православним духовенством і візьме участь у богослужіннях з молитвою за Україну та український народ», - йдеться в повідомленні прес-служби.

Янукович планує відвідати святі місця, в тому числі монастир святого Пантелеймона, монастир Ватопед, де зберігається пояс Пресвятої Богородиці, монастир Івірон з його Іверської іконою Богородиці.

«Відвідування Афона є приватною поїздкою і не має статусу офіційного візиту. Усі витрати, пов'язані з перельотом і перебуванням Віктора Януковича і учасників цього заходу, здійснюються виключно за рахунок їх власних коштів. Бюджетні кошти для цього не використовуються», - відзначили в прес-службі.

Як повідомила радник президента України - представник Президента в Конституційному Суді України Олена Лукаш, президент України, як і інші громадяни України, має право на вибір місця перебування і вільне пересування, не має обмежень щодо відвідування тих чи інших країн, тим більше, що оплата всіх витрат відбувається власним коштом учасників, а не за рахунок державного бюджету.

«Витрати, пов’язані з цією приватною поїздкою, будуть відображені Віктором Януковичем та вищевказаними особами в деклараціях про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2012 рік», - підкреслила О.Лукаш. !zn

Читайте також:

Янукович стане почесним професором МГУ

Візантійський сюжет

Про користь, не про благодать

Хресна процесія як факт сучасного життя

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі