Янукович доручив розкрити теракт у Дніпропетровську за тиждень

Поділитися
Тижня буде достатньо, щоб розкрити серію вибухів у Дніпропетровську. Доручення президента отримали генпрокурор, а також глави СБУ і МВС.

Президент України Віктор Янукович доручив терміново вжити вичерпних заходів щодо встановлення в найкоротші терміни осіб, причетних до вибухів у Дніпропетровську 27 квітня.

Доручення дано генеральному прокурору Віктору Пшонці, голові СБУ Ігорю Калініну та міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку, які мають доповісти про виконання через тиждень - 4 травня.

Нагадаємо, що раніше з'явилися повідомлення про затримання перших підозрюваних в організації терактів, проте в СБУ інформацію не підтвердили.

Як повідомлялося, в результаті вибухів у Дніпропетровську 27 квітня постраждали 27 людей, 25 з них госпіталізовані.

Перший вибух стався на трамвайній зупинці на проспекті Карла Маркса у центрі міста об 11:50. За даними МНС, 13 людей отримали поранення. Постраждалих з травмами різного ступеня тяжкості було госпіталізовано в лікарню. Вибухова хвиля вибила скло трамвая і легкового автомобіля, який був припаркований поряд. О 12:20 біля кінотеатру «Родина» стався другий вибух: невідомий предмет розірвався в урні для сміття. За попередньою інформацією, поранення отримали 11 осіб, з них 9 дітей.

Незабаром неподалік від парку Глоби пролунав третій вибух. За інформацією правоохоронців постраждала жінка. Її госпіталізували з пораненням руки.

Після вибухів у Дніпропетровську у центрі міста відключився мобільний зв'язок. Можливо, базові станції в цьому районі перевантажено через високе число дзвінків - люди телефонують своїм рідним і друзям, щоб з'ясувати чи все з ними гаразд. Також за однією з версій, зв'язок було відключено силовиками, щоб запобігти надсиланню сигналу на можливі вибухові пристрої.

Прокурор Дніпропетровської області порушив кримінальну справу у зв'язку з вибухами у Дніпропетровську за ч.2 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт). !zn

Читайте також:

Теракти в Дніпропетровську. Протягом години в центрі міста прогриміла серія вибухів (ФОТО, ВІДЕО)

Почалося позачергове засідання Ради у зв’язку з терактами в Дніпропетровську

На вулицях Дніпропетровська з’явилися БТРи (фото)

Мін’юст заперечив опозиції: підстав для введення надзвичайного стану немає

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі