Янукович розпорядився до 2020 року видати Велику українську енциклопедію

Поділитися
© politico.com
Кабінету міністрів доручено розробити за участю НАН України та затвердити у двомісячний термін план заходів з підготовки та видання протягом 2013-2020 років Великої української енциклопедії.

Президент України Віктор Янукович підтримав пропозицію Національної академії наук (НАН) про підготовку та видання протягом 2013-2020 років Великої української енциклопедії. Відповідний указ від 2 січня опубліковано на сайті глави держави.

Янукович запропонував НАН України створити головну редакційну колегію Великої української енциклопедії для здійснення наукового та методичного керівництва процесом підготовки та видання цієї енциклопедії.

Кабінету міністрів доручено розробити за участю НАН України та затвердити у двомісячний строк план заходів з підготовки та видання протягом 2013-2020 років Великої української енциклопедії.

Крім того, уряд повинен відпрацювати в установленому порядку питання розміщення держпідприємства "Всеукраїнське державне спеціалізоване видавництво "Українська енциклопедія" імені Миколи Бажана" в будинку по вул. Хмельницького, 51-а, в Києві.

Кабміну також доручено відпрацювати питання створення державної наукової установи "Енциклопедичне видавництво імені Бажана" шляхом реорганізації держпідприємства "Всеукраїнське державне спеціалізоване видавництво "Українська енциклопедія" імені Миколи Бажана" та головної редакції Зводу пам'яток історії та культури України при видавництві "Українська енциклопедія" імені Миколи Бажана.

Президент також пропонує органам місцевого самоврядування, національним галузевим академіям наук та вищим навчальним закладам сприяти створенню Великий української енциклопедії. !zn

Читайте також:

Фаріон подарувала Азарову малюнки для вивчення української мови

Третє «Пришестя» Турчинова

«Магічна книга» - найкращий подарунок!

У держархіві псуються від холоду унікальні рукописи-оригінали Шевченка, Франка, Сковороди

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі