Янукович схвалив повну заборону паління

Поділитися
Президент схвалив повну заборону паління у приміщеннях закладів громадського харчування, в ресторанах і барах. Таким чином, відтепер поділу залів для курців і некурців не буде. Також, окрім звичайних цигарок, забороняється паління електронних та кальяну.

Президент Віктор Янукович схвалив прийняті Верховною Радою зміни, що розширюють перелік місць, де заборонено паління тютюнових виробів з метою захисту громадян від шкідливого впливу вторинного тютюнового диму.

Як повідомляє прес-служба голови держави, відповідний закон №4844-VI (законопроект №9474) президент підписав у середу, 13 червня.

Відтепер буде заборонено паління не тільки цигарок, а й електронних цигарок і кальянів. Паління буде заборонено у приміщеннях і на території закладів громадського харчування та ресторанного господарства; в установах культури і охорони здоров'я.

Також забороняється паління, продаж, а також реклама тютюнових виробів на території (відкритих і закритих приміщеннях без винятків) стадіонів під час Євро-2012.

В цілому забороняється паління тютюнових виробів, а також електронних цигарок і кальянів:
у ліфтах і таксофонах; в приміщеннях і на території установ охорони здоров'я, в приміщеннях та на території навчальних закладів, на дитячих майданчиках, в приміщеннях і на території спортивних та фізкультурно-оздоровчих споруд та закладів фізичної культури і спорту, в під'їздах житлових будинків, у підземних переходах, у транспорті загального користування, що використовується для перевезення пасажирів, у приміщеннях підприємств ресторанного господарства, в приміщеннях об'єктів культурного призначення, в приміщеннях органів державної влади та органів місцевого самоврядування, інших державних установ, на стаціонарно обладнаних зупинках маршрутних транспортних засобів.

Паління забороняється, окрім спеціально відведених для цього місць: в приміщеннях підприємств, установ та організацій всіх форм власності, в приміщеннях готелів та аналогічних засобів розміщення громадян, в приміщеннях гуртожитків, в аеропортах і на вокзалах.

При цьому в таких приміщеннях повинно бути відведено спеціальне місце для паління, сумарна площа яких не повинна перевищувати 10% загальної площі. Місце має бути обладнано витяжною вентиляцією або іншими засобами для видалення тютюнового диму.

За порушення цих норм закону передбачається стягнення штрафів від 1 тис до 10 тис грн. !zn

Читайте також:

ДПС: Нові акцизи вбережуть українців від паління та алкоголізму

У Києві позначать місця, де палити заборонено

Кабмін затвердив попереджувальні картинки на цигарках (фото)

У накуреному авто у 23 рази більше токсинів, ніж у накуреному барі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі