ЮНЕСКО назвала лауреатів премії за пропаганду ідеалів толерантності та ненасильства

Поділитися
Учасниця руху за права афганських жінок Анаркалі Хонаріар і палестинський активіст руху за мир Халед Абу Аввад стали лауреатами премії ЮНЕСКО - Маданджіта Сінгха, 2011, за пропаганду ідеалів толерантності та ненасильства, повідомляє прес-служба ЮНЕСКО.

Нагороду в розмірі 100 тис. дол буде поділено навпіл між двома переможцями, яких було обрано Міжнародним журі. Церемонія вручення пройде в ЮНЕСКО у Парижі 9 грудня 2011 року.

Анаркалі Хонаріар (Афганістан) нагороджується за її активність і невпинну роботу, спрямовану на покращення умов життя жінок і меншин в Афганістані, а також за пропаганду ідеалів людської гідності, прав людини, взаємної поваги і терпимості. Анаркалі Хонаріар отримала суспільне визнання за допомогу жінкам, які потерпають від домашнього насильства, примусових шлюбів та дискримінації за статевою ознакою. Вона також відома своєю діяльністю щодо захисту прав афганських меншин. Після парламентських виборів у 2010 році Хонаріар стала першою жінкою-немусульманкою, обраною у Волесі Джирга - нижню палату парламенту Афганістану.

Халед Абу Аввад (Палестина) відзначений за його зусилля з утвердження ідеалів терпимості, миру і ненасильства, на знак визнання його діяльності як активіста руху за мир і лідера процесу примирення палестинців та ізраїльтян. Будучи активним по обидві сторони ізраїльсько-палестинського конфлікту, Абу Аввад є головою палестинського відділення Форуму батьківського кола (ФРК) - організації, що включає в себе палестинців та ізраїльтян, які втратили близьких родичів у конфлікті. У 2006 році він, разом з іншими лідерами і учасниками палестинського руху за мир, заснував Аль-Тарік - Палестинський інститут розвитку і демократії, виконавчим директором та керівником якого він і є з 2006 року.

Премія ЮНЕСКО - Маданджіта Сінгха за пропаганду ідеалів толерантності та ненасильства покликана заохочувати дух терпимості у мистецтві, освіті, культурі, науці і комунікаціях. Вона вручається кожні два роки приватним особам чи організаціям за видатний внесок в утвердження терпимості та ненасильства.

Премія була заснована у 1995 році з нагоди 125-ї річниці від дня народження Махатми Ганді завдяки щедрості індійського письменника і дипломата Маданжіта Сінгха.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі