Ющенко віддав «Український дім» своєму братові в оренду на 49 років

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA

Про це в інтерв'ю ZN.UA розповів колишній мер Києва Олександр Омельченко.

«Музей Леніна («Український дім», на фото - ред.) Брат Ющенко взяв в оренду на 49 років. Це просто немислимо! ВДНГ зробили дочірнім підприємством Українського дому, - землі виставки теж сподобалися президентові. Про це треба говорити зараз!», - заявив О. Омельченко.

«Знаєте, я не рватиму на собі волосся й не ганитиму свої десять років. Я вважаю, що ми зробили багато добра для міста, - скільки нових будинків, храмів ми відновили й побудували... Ми були сильною владою у столиці. Ми були незалежними. Ні в мене в заступниках, ні в Київраді олігархів ще не було. Усі були в міру забезпечені й цілеспрямовані. І ми могли сказати президентові не грубо, а впівголоса - «ні». І він це сприймав. Прем’єри телефонували й радилися. Міністри - просили. Якщо ми в чомусь помилилися, то тільки в тому, що робили.

А що було потім?«Мистецький Арсенал» Ющенко собі привласнив, хоча указ Кучми щодо цього був ще 2003 року. Брати Ющенко побачили в цій справі великий бізнес. Бізнес вийшов, а «Арсенал» ... «Український дім» теж дістався його родині», - уклав А. Омельченко.

Детальніше читайте у статті Інни Ведерникової «Дорога моя столице ... - 2. Як забудовувався історичний Київ. Версії співучасників» у свіжому випуску «Дзеркала тижня. Україна».
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі