З єгипетських в'язниць втікли тисячі ув'язнених

Поділитися
Тисячі ув'язнених втекли з єгипетських в'язниць, скориставшись заворушеннями в країні.

Масові втечі з місць ув'язнення відбулися в Олександрії, Асуані, Даманхурі, Ваді-Натрун. Тільки в Ель-Файюм, в 100 кілометрах від Каїра, втекло близько п'яти тисяч в' язнів , які в ході штурму вбили голову служби тюремної безпеки.
Задля безпеки армія тимчасово закрила автомобільну трасу між двома найбільшими містами країни - Каїром і Олександрією. Злочинці, що опинилися на волі, погрожують ще більше підірвати і без того вкрай складну криміногенну ситуацію в країні.
Взяти ситуацію під контроль не виходить. У Каїрі вночі снайпери з будівлі МВС відкрили вогонь по демонстрантах. Під приціл потрапив натовп, що намагався увірватися в міністерство. Є загиблі.
Також вночі в столиці знову підпалили будівлю штаб-квартири керівної Національно-демократичної партії. На вулицях міста розгораються справжні бої, від набігів мародерів страждає вже і курорт Хургада. Жертвами заворушень стали більше сотні людей.
У неділю вранці продовжували горіти декілька будівель у центрі Каїру. На головній площі міста, Тахрір, ночували тисячі демонстрантів.
За відсутності поліції містяни створили загони самооборони від мародерів. Головні вулиці в столиці на даний час заблоковані танками і бронетранспортерами.
Єгипет охоплений масовими заворушеннями вже шостий день. Єгиптяни, які вимагають відставки президента Хосні Мубарака, що знаходиться при владі в Єгипті майже 30 років, вийшли на вулиці 25 січня. Акції протесту переросли в сутички з поліцією.
Мубарак поки відмовляється йти у відставку. На тлі заворушень було оголошено про перестановки в уряді країни. 29 січня віце-президентом Єгипту було призначено голову розвідки Омара Сулеймана. Новим прем'єр-міністром став Ахмад Шафік, який очолював міністерство цивільної авіації.
За матеріалами «Аль-Джазіра», Вести.ру, LENTA.RU
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі