З початку року у Генпрокуратуру надійшло 33 звернення про порушення прав журналістів

Поділитися
© serc.carleton.edu
У 2012 році в Генпрокуратуру надійшло 33 звернення про порушення прав журналістів. Правоохоронці стверджують, що принципово реагують на порушення прав представників ЗМІ. Тим не менше, ще у червні повідомлялося, що було порушено всього одну кримінальну справу.

У 2012 році в Генеральну прокуратуру України надійшло 33 звернення від представників ЗМІ про порушення прав журналістів, за якими проводились перевірки, надавалися роз'яснення і приймалися процесуальні рішення.

У Генпрокуратурі заявили, що принципово реагують на порушення прав представників ЗМІ.

9 липня прокурор Львівської області порушив кримінальну справу стосовно Сокольнического сільського голови Пустомитівського району за фактом перешкоджання діяльності журналістів Львівської обласної державної телерадіокомпанії.

"Питання дотримання прав представників ЗМІ знаходиться на особистому контролі органів прокуратури. Кожне звернення журналістів про перешкоджання їхній законній професійній діяльності, спроби прояви цензури і тиску на ЗМІ ретельно перевіряються і приймаються відповідні заходи прокурорського реагування", - інформує відділ зв'язків зі ЗМІ Генеральної прокуратури України в середу.

Нагадаємо, 1 червня повідомлялося, що з початку 2012 року Генеральна прокуратура України отримала 26 звернень про порушення прав журналістів з боку правоохоронців, і тільки за одним зверненням було порушено кримінальну справу. 15 з тих, хто звертався, отримали відписки, ще вісьмом відмовили у порушенні кримінальної справи. !zn

Читайте також:

З 26 звернень за рік у прокуратуру про порушення прав журналістів, задоволено лише одне

«Репортери без кордонів»: Ситуація зі свободою слова в Україні різко погіршилася

Список ворогів української преси очолили депутати від парламентської більшості

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі