За 2011 рік з України видворили більше 13 тис. нелегалів

Поділитися
© Укрінформ
За минулий рік з України видворили понад 13 тис. нелегалів. За порушення правил перебування притягнуто до адміністративної відповідальності 55 тис. іноземних громадян.

У минулому році за межі країни видворено більше 13 тис. нелегальних мігрантів, повідомила прес-служба Генпрокуратури з посиланням на статистику МВС.

Згідно з інформацією МВС України, в державі на обліку знаходиться понад 310 тис. іноземців. У минулому році за межі країни видворено більше 13 тис. нелегальних мігрантів

За порушення правил перебування притягнуто до адміністративної відповідальності 55 тис. іноземних громадян.

За результатами правозахисної діяльності щодо додержання законів про міграцію та біженців, протидію проявам ксенофобії прокурорами в минулому році порушено 9 кримінальних справ, 8 - надіслано до суду, внесено 229 документів прокурорського реагування, за результатами розгляду яких до відповідальності притягнуто 164 посадові особи органів влади та місцевого самоврядування.

Вказані факти свідчать про поширеність порушень законодавства у зазначеній сфері.

З огляду на це, керівництвом Генеральної прокуратури України відповідним листом зобов'язано прокурорів АР Крим, областей, міст Києва та Севастополя активізувати роботу у сфері протидії проявам расової та релігійної нетерпимості, ксенофобії.

Особливо наголошено на необхідності забезпечення додержання прав іноземців, запобігання фактам розпалювання національної, расової та релігійної ворожнечі та ненависті під час проведенням у поточному році в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу.

Нагадаємо, у другій доповіді Європейської комісії (ЄК) про виконання Україною Плану дій щодо лібералізації візового режиму Брюссель зазначив, що є «деякі прогалини у розвитку національної стратегії управління міграцією» в Україні.

Як відомо, Україна знаходиться у десятці країн світу - лідерів з міграції. !zn

Читайте також:

Україна серед країн-лідерів з міграції

Слідом за батьками Україну залишають діти заробітчан

Єврокомісія відзначила «обмежений прогрес» України у лібералізації візового режиму

Українці - лідери серед мігрантів у Росії та Польщі

Франція продовжує позбуватися нелегальних іммігрантів

Нелегали, які прожили в Польщі чотири роки, зможуть легалізуватися

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі