За рік в Україні побили близько 20 журналістів

Поділитися
За останній рік, за даними голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова, відбулося близько двадцяти випадків побиття журналістів. За жодним з цих випадків ніхто не відповів.

За останній рік відбулося близько двадцяти випадків побиття журналістів, повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Юрій Стець.

За його словами, ще жодна людина не понесла за це відповідальності за статтею 171 Кримінального кодексу щодо перешкоджання професійній діяльності журналіста, передає «5 канал».

«За останній тільки рік є близько двадцяти випадків побиття, не перешкоджання, а побиття журналістів. За жодним з цих випадків ніхто не відповів. Навіть тоді, коли є відео, на якому б'ють журналіста. Тому, коли виходить президент і каже: ми захищаємо свободу слова - це основа демократичної держави - це бла, бла, бла. Між словами і тим, що відбувається, велика прірва», - заявив Стець.

Як відомо, на журналіста програми "Гроші" на "1+1" Дмитра Волкова ввечері в середу було здійснено напад. Журналісту завдали важких травм: струсу мозку, перелому щелепи, множинних побоїв. Волков займався темою про незаконний розподіл землі під Вишгородом.

Днями також журналістці телеканалу СТБ Ірині Федорів погрожували невідомі, вимагаючи припинити займатися професійною діяльністю. Загрози можуть торкатися теми незаконної роздачі Біличанського лісу у приватну власність. !zn

Читайте також:

Янукович не заздрить журналістам, які обговорюють його «солодке життя»

Настоятель Печерської Лаври з криками про блуд і аборти відібрав у журналістки телефон

Настоятель Лаври назвав журналістку «шавкою» і поскаржився, що вона його вкусила (ФОТО)

Регіонали спробували відкупитися від журналіста Найєма, побитого на з'їзді Партії регіонів

«Репортери без кордонів»: Ситуація зі свободою слова в Україні різко погіршилася

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі