За останні півроку число патріотів в Україні зросло на 10%

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Українці в першу чергу вважають предметом гордості свою країну, свій народ, місце, де народилися і виросли. Мінімальну гордість викликає військова міць держави - ​​тільки 1%.

В Україні відзначається зростання рівня патріотизму, свідчать дані опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» у серпні.

Так, у порівнянні з показниками дворічної давнини, кількість опитаних, які вважають себе патріотами своєї країни, зросла з 77 до 82%, а в порівнянні з даними піврічної давності - зростання ще більше - з 73 до 82%. Зокрема, 40% опитаних однозначно характеризують себе як патріотів своєї країни, ще 42% - скоріше так, аніж ні.

Лише 10% опитаних не вважають себе патріотами. Ще 8% - не змогли визначитися.

Найбільше вважають себе патріотами прихильники «Свободи» (97%) і «Батьківщини» (91%), разом з тим фіксується значне зростання відповідних настроїв серед прихильників Партії регіонів.

Менше за всіх вважають себе патріотами прихильники УДАРу Віталія Кличка і партії Наталії Королевської «Україна - Вперед!».

Українці в першу чергу вважають предметом гордості свою країну, свій народ, місце, де народилися і виросли (34%), землю, територію, на якій живуть (29%), національні пісні, свята, звичаї (27%), рідну природу ( 26%), минуле країни та її історію (25%), українську працьовитість, вміння господарювати (25%), великих людей своєї національності (24%).

Також викликають гордість за свою країну душевні якості свого народу (22%), держава, в якій живуть (21%), мова свого народу (19%).

Дещо менше викликають гордість віра, релігія свого народу (12%), перемоги спортсменів своєї країни (12%), література і мистецтво (11%), могили предків, пам'ять про них (11%), прапор, герб, гімн (4% ).

Мінімальну гордість викликає військова міць держави - тільки 1%.

Опитування проводилося Соціологічною групою «Рейтинг» 8 - 18 серпня серед 2000 респондентів по всій Україні. Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв'ю згідно з опитувальником (face to face). Помилка репрезентативності дослідження (з ймовірністю 0,95): для значень близьких до 50% похибка становить не більше 2,2%, для значень близьких до 30% - не більше 2%, для значень близьких до 10% - не більше 1,3 =%, для значень близьких до 5% - не більше 1%. !zn

Читайте також:

Україна посіла 100-те місце в «індексі щастя»

Кожен п'ятий українець впевнений, що справедливість можна відновити тільки «судом Лінча»

Найвизначнішими українцями названі Шевченко, Українка і Хмельницький

Пересічний українець розумний, заповзятливий, але скупий і грубий, - соцдослідження

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі