За народження першої дитини платитимуть майже 30 тисяч гривень

Поділитися
Проект державного бюджету України на 2013 рік передбачає збільшення на 9% державної допомоги при народженні дітей. На першу дитину буде виплачуватися 29,8 тис. грн, на другу - 59,7 тис. грн, на третю і наступну дитину - 119,4 тис. грн.

За першу дитину платитимуть 29,8 тис. грн, за другу - 59,7 тисяч, за третю 119,4 тис. гривень. прем'єр Микола Азаров пообіцяв підняти на 9% допомогу при народженні дитини у 2013 році.

«Майже на 9% збільшиться допомога при народженні дитини, зокрема, на першу дитину виплачуватиметься 29,8 тис. грн, на другу - 59,7 тис. грн, на третю і наступну дитину - 119,4 тис. грн», - сказав він, відкриваючи засідання уряду в середу.

Глава уряду додав, що майже на 100 грн (до 1194 грн) збільшиться максимальний розмір допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. Збільшиться також розмір допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування. За словами прем'єр-міністра, в середньому протягом року в залежності від віку дитини допомога збільшиться до 1989 грн (плюс 158 грн) і 2 тис. 539 грн (плюс 257 грн).

Нагадаємо, 17 лютого 2010 року Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект про внесення змін до закону «Про державну допомогу сім'ям з дітьми», внесений президентом України Віктором Януковичем. Відповідно до законопроекту пропонується встановити, що допомога при народженні дитини нараховується, виходячи з розміру прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років, встановленому на день народження дитини.

Допомога при народженні дитини в 2012 році становить 26 790 грн. !zn

Читайте також:

Понад 80% українців не планують найближчим часом народження дитини

Найвища в Україні народжуваність зареєстрована у західних регіонах, найнижча - у східних

МОЗ сподівається переконати українок народжувати по три дитини

Депутати хочуть повернути податок на бездітних, що діяв за часів СРСР

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі