Забудовники запевняють, що знесені будівлі поблизу Андріївського узвозу не представляють історичної цінності

Поділитися
© Sash Karpin - facebook.com
Забудовники підкреслили, що всі роботи ведуться згідно з отриманими дозволами і наразі виконуються демонтажні роботи. Знесені будівлі, за їхніми словами, були побудовані в 1978 році і не мають історичної цінності.

Знесені будівлі колишньої швейної фабрики "Юність" по вул. Фролівській у Києві, серед іншого фасадна будівля з боку Андріївського узвозу, були побудовані в 1978 році і не представляють історичної цінності, заявляють у ТОВ "ЕСТА Холдинг", що виступає керівною компанією групи "ЕСТА", створеною СКМ (Донецьк) для реалізації проектів у сфері нерухомості.

"З боку Андріївського узвозу знесено одну фасадну будівлю з фактичною адресою вул. Фролівська, 9-11. Усі знесені будівлі колишньої фабрики "Юність", серед іншого фасадна з боку Андріївського узвозу, побудовані в 1978 році і, незважаючи на стилізацію під історичну будівлю, не є історичною цінністю", - повідомили в прес-службі холдингу.

У прес-службі заявляють, що всі роботи ведуться згідно з отриманими дозволами і наразі виконуються демонтажні роботи.

"На ділянці, з боку вул.Боричів тік і вул. Фролівська, дійсно розміщені будівлі, які є пам'ятками історії та архітектури, їх демонтаж у рамках реалізації проекту не планується. Наголошуємо, що будівля 10А, про знесення якої заявили деякі ЗМІ, ніяк не пов'язана з компанією "ЕСТА Холдинг", і, за нашою інформацією, не пошкоджена", - відзначають у прес-службі.

На Андріївському узвозі знесли три історичні будівлі


Раніше ТОВ "ЕСТА Холдинг" повідомляло про те, що розпочало демонтаж частини будівель колишньої швейної фабрики "Юність" у Києві по вул. Фролівська, що не представляють історичної цінності і знаходяться в аварійному стані, на місці яких буде зведено комплекс "Андріївський". При цьому частина будівлі, що виходить на Андріївський узвіз, не перевищить чотирьох поверхів.

Директор компанії "ЕСТА Холдинг" Микола Нестеренко повідомляв, що логістика комплексу розрахована з мінімальним і виключно пішохідним навантаженням на Андріївський узвіз, тоді як транспортний потік по вул.Фролівська буде максимально збалансованим.

Згідно з проектом, у частині комплексу "Андріївський", що примикає до Андріївського узвозу, буде створена територія громадського призначення, а також галерея, де на благодійній основі зможуть виставляти роботи художники, виступати творчі колективи, стане можливим проведення публічних лекцій та експозицій.

Введення комплексу "Андріївський" загальною площею 70 тис. кв. м, при сприятливій ринковій ситуації, заплановане на кінець 2014 року - початок 2015 року. Інвестиції в проект перевищать 150 млн дол. !zn

Читайте також:

На Андріївському узвозі знесли три історичні будівлі

Андріївський узвіз під загрозою повного знищення

Контрактову площу перетворять на потворний комікс

Попов планує нове будівництво в буферній зоні Софії Київської

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі