Законопроект Табачника відкликати з Ради не будуть

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
За словами голови уряду Миколи Азарова, "краще - ворог хорошого": затягування з прийняттям законопроекту буде тільки заважати.

Кабінету міністрів України не потрібно відкликати з Верховної Ради для доопрацювання свій проект закону про вищу освіту, підготовлений міністерством освіти і науки, яке очолює Дмитро Табачник.

До такої «спільної думки» прийшли ректори і представники студентських організацій після сьогоднішнього обговорення цього документа у Кабінеті міністрів за участю прем'єра Миколи Азарова.

«Настає момент, коли краще - ворог хорошого: коли затягування з прийняттям законопроекту буде тільки заважати», - підкреслив М.Азаров за підсумками засідання.

Як альтернативу він запропонував надіслати до Ради від Кабінету міністрів і громадських організацій свої додаткові пропозиції до законопроекту для його підготовки до першого читання.

Прем'єр також запропонував створити оперативну групу з доопрацювання законопроекту і ввести в число її учасників представників студентських організацій, які виходили на масові акції протесту проти прийняття цього законопроекту.

Як раніше повідомляло ZN.UA, 11 січня профільний комітет ВР через відсутність на засіданні "потрібних" людей не ризикнув схвалити законопроект «Табачника-Азарова». Варто також відзначити, що і науково-експертне управління Верховної Ради також негативно висловилося щодо законопроекту: як зазначається в його висновках, «поданий документ не може бути підтримано у запропонованому вигляді».

На сьогодні у парламенті зареєстровано ще два альтернативні законопроекти: як від опозиційних депутатів (№9655-1, автори - Арсеній Яценюк та Леся Оробець), так і від представника президента у ВР Юрія Мірошніченка (оновлений №9655-2). !zn

Читайте також:

Регіонали знову хочуть ввести в дитсадках російську мову

Табачник призначив ректорів трьох вишів

Відомство Табачника провалило систему держзамовлення у вишах, - Рахункова палата

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі