Замовник вбивства Політковської не розголошується тому, що це «недоторкана персона»

Поділитися
© evreimir.com
Замовник вбивства Політковської належить до числа найбільш недоторканних персон у Російській Федерації. За словами головного редактора видання, в якому працювала вбита журналістка, саме з цієї причини справа штучно гальмується.

Головний редактор «Новой газеты» Дмитро Муратов заявив, що ім'я замовника вбивства журналістки Ганни Політковської не надається розголосу навмисно, бо це «недоторкана персона».

«Так, ми поважаємо презумпцію невинності. Але ми розуміємо, що, коли на рівні слідства гальмується історія називання замовника, він належить до числа найбільш недоторканних персон у Російській Федерації», - сказав він.

У той же час, за його словами, ситуація з моменту загибелі жінки могла змінитися, і тепер, можливо, «керівництву країни дуже хочеться знати, якими мотивами керувався соціально близький їм колись замовник цього злочину».

- У МВС Росії вирішили, що головною метою вбивства Політковської було «залякати Путіна»

Нагадаємо, раніше підполковник оголосив, що до вбивства журналістки «Новой газеты» причетні емісар чеченських бойовиків Ахмед Закаєв і олігарх Борис Березовський. Він зазначив, що сам не знає про них, як про замовників, однак чув про це від інших фігурантів, у тому числі від Гайтукаєва. Також Павлюченков додав що, наскільки йому відомо, вбивство Політковської пов'язане з конфліктом, який стався у неї з Закаєвим і Березовським у Лондоні. Причина конфлікту йому невідома, бо Гайтукаєв не став вдаватися в деталі.

Політковська була вбита в під'їзді свого будинку на Лісовій вулиці 7 жовтня 2006 року. В якості можливих причин вбивства розглядався той факт, що журналістка займалася чеченською тематикою. !zn

Читайте також:

Слідчі завершили розслідування вбивства Ганни Політковської

Встановлено замовника вбивства Політковської

Затримано ймовірного вбивцю Політковської

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі