Зарплати як і раніше хвилюють українців більше, ніж демократія

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
На перші місця серед найбільш актуальних для людей тем вийшли подолання безробіття, подолання кризи в економіці, економічне зростання, підвищення загального рівня зарплат, пенсій, стипендій.

У списку актуальних тем, які найбільше хвилюють українців, економічні проблеми залишаються на першому місці. Розвитком демократії в суспільстві, забезпеченням прав і свобод людини стурбовані трохи більше 10% громадян.

Такі дані ZN.UA надав директор соціологічної служби Центру Разумкова Андрій Биченко з посиланням на результати досліджень Центру.

На перші місця серед «гарячих тем» вийшли подолання безробіття (за це висловилися 59,3% опитаних), подолання кризи в економіці, економічне зростання (51,8%), підвищення загального рівня зарплат, пенсій, стипендій (51,5%), зниження цін (43,3%), соціальний захист незаможних (40,5%), поліпшення медичного обслуговування (40%) та боротьба з корупцією (39%).

А ось за припинення політичних репресій, свободу для лідерів опозиції висловилися лише 18,6% респондентів, за реформу правоохоронної системи, за справедливе правосуддя -18,6% респондентів, за розвиток демократії в суспільстві, можливість для людей впливати на владу - всього 13,2%. Забезпечення прав та свобод людини - свободи слова, мітингів - вважають актуальним лише 10,2% опитаних.

«Як і останніми роками, найважливішими для людей продовжують бути економічні проблеми, також серед найголовніших - боротьба з корупцією та медичне забезпечення. Це три блоки проблем, які вже тривалий час тією або іншою мірою є найважливішими для українців», - прокоментував цифри Биченко.

Подробиці читайте в свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна» в статті Ірини Кириченко «Ми в шоці або «в шоколаді»? !zn

Читайте також:

Лише кожен восьмий українець вірить, що нова Конституція поліпшить ситуацію в країні

Українці виступають проти вільного володіння зброєю, але за смертну кару

Українці назвали найбільшими проблемами країни безробіття і корупцію

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі