Завод «Магарач» переїде подалі від кримської дачі Януковича, щоб врятувати колекцію вин

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© georgy-hotel.com
Біля підніжжя схилу, де вже майже 200 років стоїть винзавод «Магарач», знаходиться «Пансіонат сімейного типу», в народі відомий як «дача Януковича». Через будівництво цього маєтку винзаводу не залишилося місця в селищі Відрадне.

Національний інститут вина і винограду «Магарач» перенесе унікальну колекцію вин із селища Відрадний, де розташоване Південнобережне відділення «Магарача», в Лівадію.

Як повідомив ZN.UA заступник директора інституту «Магарач» Віктор Загоруйко, колекцію треба рятувати: внаслідок бурхливого будівництва, яке ведеться поруч з винними погребами, в стінах пішли тріщини.

«Ви бачили ці тріщини, які пішли після будівельних робіт? Вони є. І сьогодні, якщо є така можливість і хороші льохи в межах тієї ж таки Ялти, щоб закласти цю колекцію, потрібно перекласти і врятувати її», - зазначив Загоруйко.

Як повідомляє кореспондент ZN.UA, біля підніжжя схилу, де вже майже 200 років стоїть винзавод з підвалами, розташована одна велика споруда - «Пансіонат сімейного типу», в народі - «Чайний будиночок» або «дача Януковича».

Самого Віктора Януковича, кажуть мешканці Відрадного, з тих пір, як став президентом, тут не було: «От коли був прем’єром - так, тоді охорона по всіх кущах і на території заводу була. А зараз, кажуть, тільки старший син іноді буває. Але теж незатишно - камери по всьому периметру вілли, стежать за кожним твоїм кроком».

Віллу зведено на місці старої ампелографічної колекції «Магарача». Виноградник розкорчували і збиралися садити новий, але президія Академії аграрних наук вирішила по-іншому і дала згоду на вилучення цієї ділянки з передачею в оренду під забудову. 2003 року уряд Криму передав її в оренду на 49 років «Міжрегіональному промисловому союзу» під протекторатом тоді ще правої руки В.Януковича і куратора Криму Антона Пригодського.


У 2008 року уряд Криму задовольняє звернення МПС про розірвання договорів оренди на обидві ділянки загальною площею 2,05 га і передає їх ТОВ «Пансіонат сімейного типу».Засновниками ТОВ є структури, близькі до сина президента Олександра Януковича.

Подробиці читайте в свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна» в матеріалі Валентини Самар «Кіно, вино і доміно». !zn

Читайте також:

Землю «Магарача» все-таки приріжуть до «дачі Януковича»?


Милі дачі за рахунок «Магарача»


Найдавніша школа виноробства в Україні припинить своє існування?

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі