Заява Табачника про включення Університету Шевченка до рейтингу кращих вишів світу виявилася брехнею

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Головний редактор рейтингу Times Higher Education Філ Бейті спростував заяву міністра освіти Дмитра Табачника щодо наявності в рейтингу українського вишу. Редактор рейтингу також заперечує, що телефонував Табачнику.

Представники рейтингу університетів Times заперечують оприлюднену Дмитром Табачником інформацію про включення Київського національного університету імені Тараса Шевченка у перелік найкращих університетів світу. Про це ZN.UA повідомили у Центрі дослідження суспільства.

Як відомо, 31 серпня Табачник заявив: «Мені сьогодні телефонував директор найпрестижнішого лондонського «таймсівського» рейтингу... І вчора ухвалено рішення, що Київський національний університет імені Тараса Шевченка увійшов до складу світового рейтингу за всіма показниками».

«У відповідь на звернення представників Центру дослідження суспільства, головний редактор рейтингу Times Higher Education Філ Бейті повідомив: «Я можу підтвердити, що цей університет не був включений до рейтингу Times Higher Education World University Rankings. Рейтинг на 2012-2013 роки буде опублікований 3 жовтня 2012 року».

Також Бейті додав, що редакція рейтингу має заявку від університету і він оцінювався комісією, однак не отримав місця у рейтингу («has not been given a ranking position»).

Редактор рейтингу також підтвердив, що він особисто не дзвонив міністрові Табачнику, не виключивши, щоправда, що у міністерство могли телефонувати експерти, які збирають інформацію. У той же час, одержання додаткової інформації не означає включення до рейтингу, а є частиною робочого процесу.

За словами Бейті, ніяка інформація про місця університетів у рейтингу 2012-2013 в принципі не може бути оприлюднена раніше 3 жовтня. Деякі дані можуть отримати тільки представники університетів, які потрапили до рейтингу, - за 24 години до оприлюднення.

Керівник освітніх проектів Центру дослідження суспільства Інна Совсун вважає: «Безперечно, входження до рейтингу є важливим показником якості освіти у відібраних університетах. Однак саме по собі воно не може бути метою роботи міністерства: в першу чергу потрібно працювати над поліпшенням якості освіти і науки у вищих навчальних закладах. Але оскільки системної роботи в цьому напрямку не ведеться, то міністр Табачник починає спекулювати подібними тезами, які жодним чином не підтверджені». !zn

Читайте також:

Саламатін врятувався від гніву Януковича, придумавши неіснуючий збройовий контракт з Іраком

У наступному році всі абітурієнти будуть подавати заяви на вступ до вишів через інтернет

Рейтинг найбільш популярних вишів України очолив КНУ імені Тараса Шевченка

Рейтинг найкращих вишів України очолив КПІ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі