Жертвами повені на Кубані стали більше 170 людей

Поділитися
© svit24.net
Повністю знищено 96 будинків. Підтопленими виявилися майже 5,2 тисячі будинків. Всього жертвою руйнівної повені стала 171 особа.

Число загиблих у результаті повені у Краснодарському краї за останніми даними досягло 171 людини, у тому числі 159 у Кримському районі, двоє - у Новоросійську і десять - в Геленджику. Про це повідомив представник оперативного штабу при МВС РФ.

Понеділок, 9 липня, оголошено днем жалоби за жертвами стихії на Кубані і загиблими в Україні російськими паломниками.

У постраждалих від повені районах Краснодарського краю повністю знищено 96 будинків. Підтопленими виявилися майже 5,2 тисячі будинків. «Підтоплено 5185 будинків, 2035 придворових територій з населенням 26475 осіб, з них 6330 дітей. Всього евакуйовано в місця тимчасового розміщення 2756 осіб, з них 126 дітей. Близько 3300 осіб повністю втратили своє майно, а більше 18 тисяч - частково», - повідомили в Південному регіональному центрі МНС РФ.

У Кримській, Неберджаєвській і Нижебаканській станицях частково порушено газо- та електропостачання. В даний час на місці підтоплення працюють 216 різних міжвідомчих комісій з ліквідації наслідків повені. За словами фахівців, ситуація поступово стабілізується. Губернатор краю Олександр Ткачов обіцяє в найближчі три-чотири місяці звести житло для людей, які втратили дах в результаті події. МНС нарощує угруповання рятувальників на Кубані, направивши у регіон фахівців з центру «Лідер» і загону «Центроспас» двома літаками відомства.

За фактом масової загибелі людей на Кубані порушено кримінальну справу, за статтею «Заподіяння смерті з необережності». Слідство не розглядає як причину повені скидання води з Неберджаєвського водосховища. Про це заявив офіційний представник Слідчого комітету Володимир Маркін: «Скидання води не могли стати причиною повені у Кримському районі Краснодарського краю. Скидання води проводилися у звичайному, штатному режимі. Перехльосту греблі не було. Незважаючи на те, що штатний режим передбачає періодично невеликі викиди води, однак цей режим роботи дамби не вплинув на розвиток трагічних подій». !zn

Читайте також:

Янукович висловив співчуття Путіну і запропонував допомогу у ліквідації наслідків повені

Під час повені на Кубані загинули близько 50 людей (фото, відео)

У Чернігові затримали водія, який потрапив в автокатастрофу з російськими паломниками

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі